1. 2. 3. Näin se menee.

Opiskelu alkaa Eximian Moodlesta

Eximian verkko-oppimisympäristö Moodle toimii oppaanasi koko valmentautumisprosessin ajan. Kun olet päättänyt menestyä valintakokeessa ja ilmoittautunut valmennuskurssillemme, saat sähköisestä oppimisympäristöstämme ensimmäiset ohjeet, miten aloittaa tehokas valmentautuminen Eximian kanssa.

Kurssisi Moodlessa pääset orientoitumaan kurssin sisältöön ennakkotehtävien muodossa jo ennen varsinaisen lähiopetuksen alkamista. Ennakkotehtävät löydät Moodlesta kaksi viikkoa ennen kurssisi alkua. Lisäksi tiedotamme Moodlessa kurssisi ajankohtaisista asioista ja saat valmentautumiseen liittyvää materiaalia, kuten valmentautumisohjeita ja lisätehtäviä. Moodlesta löydät myös opettajasi terveiset valmentautumisvinkkeineen.

Myöskään sairastuminen tai muut tunneille osallistumisen estävät menot eivät ole este Eximian kurssien seuraamiseen. Moodlesta löytyvät mm. kaikki opettajan tunneilla käyttämä materiaali, kotitehtävät ja tuntikokeet.

Tunneilla tapahtuu

Valmennuskurssien oppitunnit usein poikkeavat tavanomaisesta lukio-opetuksesta. Opiskeluvauhti valmennuskursseilla on tiivis ja opetettavaa asiaa on monesti paljon. Kurssit ovat kuitenkin suunniteltu siten, että kaikki tärkeimmät asiat ehditään käydä perusteellisesti läpi. Kursseillamme sinulla on aina mahdollisuus esittää kysymyksiä opettajalle päivän opetettavasta asiasta tai muusta valintakoetta koskevista aiheista. Tunnit koostuvat teoriaopetuksen lisäksi runsaista esimerkeistä ja tunneilla tehdään myös paljon valintakoetyyppisiä tehtäviä sekä vanhoja valintakoetehtäviä.

Eximian oppitunneilla on avoin ilmapiiri, opettajat ovat helposti lähestyttäviä ja tunneille on mukava tulla. Kurssilla käyminen rytmittää valmentautumistasi ja auttaa pitämään lukumotivaation korkealla tiiviin opiskelukevään loppuun saakka. Kursseillamme on paljon samanhenkisiä nuoria tavoittelemassa unelmiensa opiskelupaikkaa, saatatkin jo valmennuskurssilla tutustua tuleviin opiskelukavereihisi, joiden kanssa on mukavaa aloittaa uudet opinnot seuraavana syksynä.

 

Harjoituspääsykoe

Kurssin harjoituspääsykoe valmistaa sinut varsinaisessa valintakokeessa vastaan tuleviin koitoksiin. Koe on rakenteeltaan ja tehtäviltään valintakokeen tyyppinen. Koe on ajoitettu siten, että sinulla on vielä kokeen jälkeen mahdollisuus kerrata kurssin keskeisimmät asiat, sekä opiskella lisää niitä asioita, jotka tuntuivat harjoituspääsykokeessa vaikeimmilta.

Harjoituspääsykokeeseen kannattaa suhtautua samoin kuin valintakokeeseenkin, sillä se antaa sinulle loistavan tilaisuuden verrata osaamistasi muihin samalla kun pistät omat tietosi ja taitosi koetukselle. Vaikka varsinaisessa valintakokeessa onkin huomattavasti enemmän osallistujia kuin harjoituspääsykokeessa, saattaa kurssiryhmän sisälle syntyä selkeitä piste-eroja. Harjoituspääsykokeen tuloksista tehdään yhteenvetolomake, jonka perusteella voit katsoa, miten pärjäsit kokeessa suhteessa muihin. Kannattaa siis tehdä parhaansa ja keskittyä täysillä saavuttamaan tavoitteensa!