Kurssien sisältö

Valmennuskurssista etumatkaa valintakokeisiin!

Järjestämme valmennuskursseja ravitsemustieteen tutkinto-ohjelmaan Kuopioon (Itä-Suomen yliopistoon) hakeville. Helsingin yliopistoon ei ole enää mahdollista hakea suoraan opiskelemaan ravitsemustiedettä, vaan siellä on yhteinen elintarviketieteiden kandiohjelma, josta voi hakea opintomenestyksen perusteella ravitsemustieteiden maisteriohjelmaan.


Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen tutkinto-ohjelman valintakokeeseen valmistavat valmennuskurssit löydät täältä. 

Opetus

Kaikki kurssimme tähtäävät valintakokeessa onnistumiseen, ja siksi sisällöt on aina rakennettu valintakoevaatimusten pohjalta. Opettajamme ovat alansa ammattilaisia, jotka ovat perehtyneet valintakokeen ominaispiirteisiin hyvin. Kurssin opetuksessa käydäänkin siis monipuolisesti läpi valintakokeen vaatimuksiin kuuluvia asioita ja aiheita, ja teorian lisäksi pääset siirtämään osaamisesi käytäntöön. Kurssin aikana harjoittelet sisältöjä monipuolisten, valintakoetyyppisten tehtävien avulla, opit soveltamaan oppimaasi tietoa ja saat hiottua tehtävien tekemisen rutiinin kuntoon!

Kurssimateriaali

Kaikkiin valmennuskursseihimme kuuluu Eximian asiantuntijoiden laatima teoria- ja tehtävämateriaali, joka on aina uusimpien valintakoevaatimusten mukainen.

Itä-Suomen yliopistoon valmentava materiaali sisältää
  • valmentautumisohjeet
  • teoria- ja tehtäväkoosteen malliratkaisuineen ennakkomateriaalista

Itseopiskelumateriaali jaetaan kurssilaisille sähköisenä versiona kurssin verkko-oppimisalustalla.


Kokeet ja kertaus

Harjoituspääsykokeessa testaat taitosi ennen todellista valintakoetilannetta. Harjoituspääsykoe laaditaan, toteutetaan ja arvioidaan valintakokeen tapaan. Kokeen aikana pääset harjoittelemaan valintakokeeseen liittyvän paineen kanssa työskentelyä ja opit hallitsemaan ajankäyttöäsi. Näin saat todellista harjoitusta ja rutiinia varsinaiseen valintakokeeseen. Samalla voit verrata osaamistasi suhteessa muihin pyrkijöihin ja aikaisempien vuosien pisterajoihin.


Kertauksessa käydään läpi harjoituspääsykoetehtävät sekä niiden oikeat vastaukset. Kertaustilaisuudessa kerrataan lisäksi keskeisimmät valintakoealueen asiat. Samalla sinulla on mahdollisuus kysyä opettajalta, jos jokin asia on jäänyt askarruttamaan. Tavoitteena on saavuttaa hyvä vire ja varmuus valintakokeeseen.

Voit ostaa harjoituspääsykokeen ja kertauksen myös erillisenä pakettina täältä.

Verkko-oppimisympäristö Moodle

Eximian verkko-oppimisympäristön Moodlen kautta pääset aloittamaan ohjatun valmentautumisen jo ennen kurssia ja oppimisympäristö on tukenasi koko valmentautumisprosessisi ajan.

Eximian verkko-oppimisympäristö Moodle sisältää muun muassa:
  • ohjeita oikeaoppiseen valmentautumiseen
  • Uutiset-palstan, josta seuraat kurssin tapahtumia
  • opettajan esittelyviestit
  • opettajien luentomateriaalit ja tunneilla tehdyt tehtävät

Pääset kirjautumaan Moodleen pian tehtyäsi varauksen kurssille. Saat tunnukset sähköpostitse noin yhden arkipäivän kuluessa tilauksestasi.