Siirrymme koronatilanteen vaatiessa etäopetukseen. Lue lisää →

Kurssien sisältö

Eximia tarjoaa monipuolisen kurssivalikoiman psykologian valintakoetta varten. Järjestämme kursseja kolmessa eri kaupungissa ja lisäksi etäopetuksena. Kursseilla keskitytään valintakokeessa vaadittujen taitojen tehokkaaseen harjoittelemiseen. Kursseihin kuuluu luentoja tilastomatematiikasta, logiikasta ja artikkelikokoelmasta. Lisäksi kursseihin kuuluu välikokeita, harjoituspääsykoe sekä intensiiviset kertauskerrat.

Mikä kurssi soveltuu Sinulle parhaiten?


Pitkät kurssit on suunniteltu tilastomatematiikassa paljon apua ja kertausta tarvitseville. Aikaisempi aloitus, runsas lähiopetus, lukuisat tehtävät ja rauhallinen etenemistahti parantavat asioiden omaksumistasi. Pitkät kurssit järjestetään ilta-aikaan ja siksi kurssi soveltuu erityisen hyvin työssä käyville tai päiväaikaan opiskeleville. 

Iltakurssilla opiskelet tehokkaasti ja intensiivisesti valintakoevaatimusten mukaisen tilastomatematiikan osuuden ja osallistut valintakoeartikkeleihin keskittyvään aineistovalmennukseen. Iltakurssi jättää aamupäivät vapaaksi itsenäiseen opiskeluun. 

Etäopetuskurssi mahdollistaa opiskelun missä vain ja milloin haluat! Kurssi sisältää reaaliaikaista verkko-opetusta, jossa valmentaudut valintakokeeseen kotoasi käsin aivan kuin oikeassa luokkahuoneessa.

Kaikki kurssit sisältävät harjoituspääsykokeen ja kertauksen.

Opetus kurssilla

Opettajat

Psykologian kursseilla toimii opettajina henkilöitä, jotka tietävät tarkalleen, mitkä asiat valintakoekirjallisuudessa ovat oleellisia ja mihin asioihin kannattaa opiskellessa keskittyä. Opettajamme ovat omien alojensa asiantuntijoita, ja heillä on tarvittava osaaminen, jotta kirjojen vaikeatkin asiat avautuvat paremmin luennoilla. Korostamme opetuksessamme valintakoekeskeisyyden lisäksi asiantuntemusta, esiintymistaitoa sekä innostavaa otetta työhön. Opettajamme ovat tavallisesti taustaltaan vastavalmistuneita tai opintojensa loppusuoralla olevia nuoria osaajia. Osalla kursseista opettaa myös pitkän linjan ammattilaisia.

Tutor

Hiljattain oman valintakokeensa selvittänyt tutor on tukenasi koko hakuprosessisi ajan - lukusuunnitelman teosta valintakoejännityksen helpottamiseen. Tutorilta saat arvokkaita vinkkejä omaan lukemiseesi ja kuulet esimerkkejä siitä, millaista työtä onnistuminen on häneltä vaatinut. Tutorit myös valvovat yleensä kurssin koetilaisuudet.

Kurssimateriaalit

Kaikkiin valmennuskursseihimme kuuluu Eximian oma teoria- ja tehtävämateriaali eli itseopiskelumateriaali, joka on aina uusimpien valintakoevaatimusten mukainen ja alan asiantuntijoiden laatima. Kurssimateriaali jaetaan ensimmäisellä kurssikerralla.

Materiaali sisältää:
 • valmentautumisohjeet
 • teoria- ja tehtävätiivistelmän malliratkaisuineen tilastollisten menetelmien perusteista
 • teoria- ja tehtävätiivistelmän loogisesta päättelystä
 • teoria- ja tehtävätiivistelmän ennakkomateriaalin artikkeleista.

Kokeet ja kertaukset

Psykologian kurssiin kuuluu valintakoetta simuloiva harjoituspääsykoe. Lisäksi kurssit sisältävät välikokeen, jossa harjoitellaan tilastomatematiikan taitoja. Harjoituspääsykokeen kysymykset laaditaan siten, että ne vastaisivat mahdollisimman tarkasti valintakokeen tehtävätyyppejä ja pisteytystä.

Kertauksesta haet oikean vireen ja viimeiset vinkit valintakoetta varten. Kertaustilaisuudessa käydään läpi harjoituspääsykoe ja kerrataan keskeisimmät valintakoealueen asiat. Samalla sinulla on mahdollisuus kysyä opettajalta, jos jokin asia on jäänyt vielä askarruttamaan sinua. Tavoitteena on saavuttaa hyvä vire ja varmuus valintakokeeseen.

Voit ostaa harjoituspääsykokeen ja kertauksen myös erillisenä pakettina täältä.

Moodle

Moodle-oppimisympäristön kautta pääset aloittamaan ohjatun valmentautumisen jo heti kurssi-ilmoittautumisesi jälkeen, ja se on käytössäsi koko valmentautumisprosessisi ajan. 

Moodle sisältää mm.
 • valmentautumisohjeet
 • opettajan ja tutoreiden tervehdykset
 • ennakkotehtävät
 • asiantuntijoiden laatimat monipuoliset opetusvideot sekä tehtävät matematiikasta ja tilastotieteestä (30 tuntia)
 • tilastomatematiikan tasokokeet, joiden avulla voit testata osaamistasi
 • opettajien tunneilla käyttämät luentomateriaalit
 • opettajien laatimat tuntitehtävät ja niiden ratkaisut
 • keskustelualueen, jossa voit kysyä apua opettajilta ja olla yhteydessä kurssikavereihisi
 • kurssin kokeet

Moodle-tunnukset lähetetään sinulle sähköpostitse viimeistään ilmoittautumistasi seuraavana arkipäivänä.