Kurssien sisältö

Eximia tarjoaa monipuolisen kurssivalikoiman psykologian valintakoetta varten. Järjestämme eripituisia valmennuskursseja etäopetuksena. Kursseilla keskitytään valintakokeessa vaadittujen taitojen tehokkaaseen harjoittelemiseen. Kursseihin kuuluu luentoja tilastomatematiikasta, logiikasta ja valintakokeen ennakkomateriaaleista. Lisäksi kursseihin kuuluvat välikoe, harjoituspääsykoe sekä intensiiviset kertauskerrat.

Mikä kurssi soveltuu Sinulle parhaiten?


Pitkät kurssi on suunniteltu tilastomatematiikassa ja logiikassa paljon apua ja kertausta tarvitseville. Aikaisempi aloitus, runsas opetus, lukuisat tehtävät ja rauhallinen etenemistahti parantavat asioiden omaksumistasi. Pitkä kurssi järjestetään ilta-aikaan ja siksi kurssi soveltuu erityisen hyvin työssä käyville tai päiväaikaan opiskeleville. 

Iltakurssilla opiskelet tehokkaasti ja intensiivisesti valintakoevaatimusten mukaisen tilastomatematiikan ja logiikan osuudet ja osallistut valintakoeartikkeleihin keskittyvään aineistovalmennukseen. Iltakurssi jättää aamupäivät vapaaksi itsenäiseen opiskeluun.

Aineisto- ja ennakkomateriaalikurssilla keskitytään ainoastaan valintakokeen ennakkomateriaaleihin, joten kurssi sopii täydellisesti sellaiselle, joka kaipaa eniten tukea ennakkomateriaalien opiskeluun ja ymmärtämiseen. Lyhyt iltakurssi tahdittaa tehokkaasti viimeistä opiskelukuukauttasi ennen valintakoetta.

Etäopetuskurssit mahdollistavat opiskelun missä vain ja milloin haluat! Kurssit sisältävät reaaliaikaista verkko-opetusta, jossa valmentaudut valintakokeeseen kotoasi käsin aivan kuten oikeassa luokkahuoneessa.

Kaikki kurssit sisältävät harjoituspääsykokeen ja kertauksen.
Psykologian ja logopedian valintakokeisiin valmistavat valmennuskurssit löydät täältä. 

Opetus kurssilla

Opettajat

Psykologian kurssiemme opettajat tietävät tarkalleen, mitkä asiat valintakoekirjallisuudessa ovat oleellisia ja mihin asioihin kannattaa opiskellessa keskittyä. Opettajamme ovat psykologian/logopedian asiantuntijoita, ja heillä on tarvittava osaaminen, jotta materiaalien vaikeatkin asiat avautuvat paremmin luennoilla. Korostamme opetuksessamme valintakoekeskeisyyden lisäksi asiantuntemusta, esiintymistaitoa sekä innostavaa otetta työhön.

Tutor

Hiljattain oman valintakokeensa selvittänyt tutor on tukenasi koko hakuprosessisi ajan - lukusuunnitelman teosta valintakoejännityksen helpottamiseen. Tutorilta saat arvokkaita vinkkejä omaan lukemiseesi ja kuulet esimerkkejä siitä, millaista työtä onnistuminen on häneltä vaatinut. 

Kurssimateriaalit

Kaikkiin valmennuskursseihimme kuuluu Eximian oma teoria- ja tehtävämateriaali eli itseopiskelumateriaali, joka on aina uusimpien valintakoevaatimusten mukainen ja alan asiantuntijoiden laatima.

Materiaali sisältää:
 • valmentautumisohjeet
 • teoria- ja tehtävätiivistelmän malliratkaisuineen tilastollisten menetelmien perusteista (postitetaan kurssilaisille kotiin)
 • teoria- ja tehtävätiivistelmän loogisesta päättelystä (postitetaan kurssilaisille kotiin)
 • teoria- ja tehtävätiivistelmän ennakkomateriaalin artikkeleista (lisätään sähköisenä kurssin verkko-oppimisalustalle toukokuun alkupuolella)

Kokeet ja kertaukset

Psykologian kurssiin kuuluu valintakoetta simuloiva harjoituspääsykoe. Lisäksi kurssit sisältävät välikokeen, jossa harjoitellaan tilastomatematiikan ja logiikan taitoja. Harjoituspääsykokeen kysymykset laaditaan siten, että ne vastaisivat mahdollisimman tarkasti valintakokeen tehtävätyyppejä ja pisteytystä.

Kertauksesta haet oikean vireen ja viimeiset vinkit valintakoetta varten. Kertaustilaisuudessa käydään läpi harjoituspääsykoe ja kerrataan keskeisimmät valintakoealueen asiat. Samalla sinulla on mahdollisuus kysyä opettajalta, jos jokin asia on jäänyt vielä askarruttamaan sinua. Tavoitteena on saavuttaa hyvä vire ja varmuus valintakokeeseen.

Voit ostaa harjoituspääsykokeen myös erillisenä pakettina täältä.

Moodle

Moodle-oppimisympäristön kautta pääset aloittamaan ohjatun valmentautumisen jo heti kurssi-ilmoittautumisesi jälkeen, ja se on käytössäsi koko valmentautumisprosessisi ajan. 

Moodle sisältää mm.
 • valmentautumisohjeet
 • opettajan ja tutoreiden tervehdykset
 • ennakkotehtävät
 • asiantuntijoiden laatimat monipuoliset opetusvideot sekä tehtävät matematiikasta
 • tilastomatematiikan tasokokeet, joiden avulla voit testata osaamistasi
 • opettajien tunneilla käyttämät luentomateriaalit
 • opettajien laatimat tuntitehtävät ja niiden ratkaisut
 • keskustelualueen, jossa voit kysyä apua opettajilta ja olla yhteydessä kurssikavereihisi
 • kurssin kokeet

Moodle-tunnukset lähetetään sinulle sähköpostitse viimeistään ilmoittautumistasi seuraavana arkipäivänä.