Siirrymme koronatilanteen vaatiessa etäopetukseen. Lue lisää →

Esittely

Hallintotieteitä on mahdollista opiskella Tampereen, Lapin ja Vaasan yliopistoissa. Keväällä 2018 Tampereen ja Vaasan yliopisto järjestävät yhteisvalinnan, joten hakija voi halutessaan hakea samalla kokeella molempien yliopistojen koulutusohjelmiin.

Eximia valmentaa siis Tampereen ja Vaasan yliopistojen hallintotieteiden tutkinto-ohjelmiin. Hallintotieteissä suoritetaan ensin kandidaatin tutkinto laaja-alaisessa kandidaattiohjelmassa. Tämän jälkeen opiskelija valitsee maisteriopintojen suuntautumisalakseen yhden seuraavista: hallintotiede, julkisoikeus, julkinen talousjohtaminen, kunta- ja aluejohtaminen tai ympäristöpolitiikka ja aluetiede. Maisteriopinnoissa tarkoitus on syventää osaamista valitussa suuntautumisalassa.

Hallintotieteistä valmistuvilla on hyvät työllisyydennäkymät: hallintotieteistä työllistytään erilaisiin julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin tehtäviin. Hallintotieteiden maisterin koulutus voi avata ovia myös kansainväliselle uralle (EU, kansainväliset järjestöt). Tämän lisäksi uraa voi luoda kunnallisen tai valtiollisen hallinnon parissa. Myös yritykset palkkaavat hallinnon osaajia asiantuntijoiksi, konsulteiksi ja johtajiksi. Opintoihin kuuluu työharjoittelu sekä mahdollisuus ulkomailla opiskeluun.