Kurssin sisältö

Kokonaisvaltainen valmennus aina maantieteen teorioista paikkatietoon ja vastaustekniikkaan!

Maantieteen valmennuskurssilla kerrataan asiantuntevan opettajan johdolla lukion oppimäärään kuuluvien kurssien tärkeimmät asiat. Kurssin opetuksessa huomioidaan valintakokeessa vaadittu osaamistaso ja lukiossa opittuja tietoja sekä syvennetään että laajennetaan valintakokeen vaatimalle tasolle. Kurssilla sinulla on mahdollisuus selvittää opettajan avulla kirjallisuuden vaikeat kohdat heti ja saada myös palautetta omasta edistymisestäsi. Kurssilla tehdään runsaasti valintakokeen tyyppisiä tehtäviä ja harjoituksia. Tehtävien tekeminen helpottaa tiedon omaksumista ja tehtävistä suoriutuminen toimii oman edistymisen seuraamisen apuna. Vastaustekniikkaluennoilla keskitytään nimenomaan oikeanlaisten vastausten laatimisessa vaadittuihin taitoihin ja tekniikoihin.

Valintakoelähtöisyys on kursseillamme avainasemassa: opetuksessa keskitytään juuri niihin asioihin, jotka ovat olennaisia valintakokeessa onnistumisen kannalta!


Maantieteen valintakokeeseen valmistavat valmennuskurssit löydät täältä.

Opetus kurssilla

Eximian kursseilla opetuksesta huolehtii osaava opetustiimi. Kurssin opettaja on oman aihealueensa asiantuntemuksen lisäksi perehtynyt myös nimenomaan valintakokeeseen ja siihen, mitä kokeessa menestymisessä tarvitaan. Opettajamme ovat omien alojensa asiantuntijoita ja heillä on taito opettaa kaikkein vaikeimmatkin asiat selkeällä tavalla. Korostamme opetuksessamme valintakoekeskeisyyden lisäksi kannustavuutta, asiantuntemusta, esiintymistaitoa sekä innostavaa otetta työhön. Opettajaan saat yhteyden sekä oppimisympäristön keskustelualueen kautta että sähköpostitse.

Kurssimateriaali

Maantieteen valmennuskurssin hintaan sisältyy Eximian oma teoria- ja tehtävämateriaali, joka on aina uusimpien valintakoevaatimusten mukainen ja alan asiantuntijoiden laatima. Kirjallinen materiaali tukee kotona tapahtuvaa opiskelua ja asioiden itsenäistä kertaamista.

Materiaali sisältää:

  • valmentautumisohjeet
  • teoriakooste valintakoealueesta, eli lukion maantieteen kurssien keskeisin sisältö sekä runsaasti valintakoetyyppisiä ja soveltavia tehtäviä malliratkaisuineen.

Painettu materiaali postitetaan kotiisi kevään aikana.

Kokeet ja tehtävät

Monivalintakokeissa testaat maantieteen käsitteiden hallintaasi. Jokainen monivalintakokeista sisältää 40 monivalintakysymystä ja käsittelee yhden maantieteen kurssin sisältöjä. 

Harjoitusesseiden avulla hiot vastaustekniikkasi valintakokeen vaatimalle tasolle. Palautat esseet sähköisessä oppimisympäristössä kurssisi opettajalle, joka pisteyttää ja kommentoi suorituksesi. Palautteen avulla voit parantaa suoritustasi ja näyttää taitosi valintakokeessa!

Harjoituspääsykokeessa
testaat taitosi ennen todellista valintakoetilannetta. Harjoituspääsykoe laaditaan, toteutetaan ja arvioidaan valintakokeen tapaan. Kokeen aikana pääset tutustumaan valintakokeeseen liittyvään paineeseen ja opit hallitsemaan ajankäyttöäsi. Näin saat todellista harjoitusta ja rutiinia varsinaiseen valintakokeeseen. Harjoituspääsykoe tulee saatavillesi Moodleen huhtikuussa. Varaa kokeen tekemiseen sama aika kuin valintakokeessakin on kokeelle varattu. Tehtyäsi kokeen voit tarkistaa sen Moodlesta löytyvien mallivastausten avulla. 

 


Verkko-oppimisympäristö

Eximian verkko-oppimisympäristön kautta pääset aloittamaan ohjatun valmentautumisen jo ennen kurssia ja se on tukenasi koko valmentautumisprosessisi ajan.

Eximian verkko-oppimisympäristö sisältää muun muassa
  • opetusvideot
  • ohjeita oikeaoppiseen valmentautumiseen 
  • kurssin kokeet ja tehtävät
  • opettajan esittelyviestin
  • kysymyspalstan

 Saat tunnukset Eximian verkko-oppimisympäristöön viimeistään seuraavana arkipäivänä kurssi-ilmottautumisesta.