Kurssien sisältö

Miksi biotieteiden valmennuskurssille?

Biokemian ja molekyylibiotieteiden yhteisvalinnan valintakokeessa tulee hallita lukion biologia ja kemia hyvin, ja tietoa pitää lisäksi osata soveltaa aloja yhdistelevissä tehtävissä. Valintakokeessa menestyminen edellyttääkin asioiden perusteellisen hallinnan lisäksi sitä, että tiedot on jäsennelty ja perusteltu selkeästi vastauksissa. Valmennuskurssin opetuskerroilla perehdytään vaadittavaan vastaustekniikkaan sekä kokeessa jaettavan aineiston tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Biotieteiden valmennuskursseilla paneudutaan biologiaan ja kemiaan nimenomaan hakukohteen valintakokeen näkökulmasta. Kursseilla painotetaan ihmiskehon ja luonnon biologiaa solu- ja molekyylitasolla. Kemiassa perehdytään orgaaniseen kemiaan ja erilaisissa biosysteemeissä tapahtuviin kemian ilmiöihin.

Kurssin lopuksi pääset vielä testaamaan osaamistasi valintakoetta simuloivassa harjoituspääsykokeessa, jonka opettaja tarkistaa ja pisteyttää. Harjoituspääsykokeen jälkeen pääset kertaamaan haastavat aihepiirit ainekohtaisissa kertauspäivissä, joiden jälkeen olet valmis suuntaamaan valintakokeeseen!

Biokemian ja molekyylibiotieteiden yhteisvalinnassa voit hakea samalla kokeella yhteen tai useampaan näistä hakukohteista: Biokemia (Turun ja Oulun yliopistot), molekyylibiotieteet (Helsingin yliopisto) sekä Bioteknologia ja biolääketieteen tekniikka (LuK + FM, Tampereen yliopisto). Lisäksi järjestämme biolääketieteen valmennuskursseja, jotka valmistavat Itä-Suomen ja Turun yliopistojen biolääketieteen alojen valintakokeeseen!

Biotieteiden kurssit sisältävät laadukkaan opetuksen lisäksi verkko-oppimisympäristö Moodlen, jonka saat käyttöösi varaamisen jälkeen seuraavana arkipäivänä.

Biokemian ja molekyylibiotieteiden valmennuskurssit löydät täältä.

Kokeet ja kertaus

Biotieteiden kursseihin kuuluu valintakoetta simuloiva harjoituspääsykoe. Kokeen tehtävät on laadittu samantyyppisiksi aitojen valintakoetehtävien kanssa, jotta saat mahdollisimman todenmukaista harjoitusta niin tehtäviin vastaamisen kuin myös ajankäytön osalta. Harjoituspääsykokeen lisäksi kurssin aikana pidetään pienempiä pistokokeita ja testejä.

Harjoituspääsykokeen jälkeen järjestettävästä kertauksesta saat hyvän henkisen latauksen ja viimeiset vinkit valintakokeeseen. Kertaustilaisuudessa käydään läpi harjoituspääsykoe ja kerrataan keskeisimmät valintakoealueen asiat. Samalla sinulla on mahdollisuus kysyä opettajalta, jos jokin asia on jäänyt askarruttamaan. Tavoitteena on saavuttaa hyvä vire ja varmuus valintakokeeseen. Kertaus järjestetään erikseen biologiasta ja kemiasta.

Voit ostaa harjoituspääsykokeen ja kertauksen myös erillisenä pakettina täältä.

Kurssimateriaalit

Kaikkiin valmennuskursseihimme kuuluu Eximian oma teoria- ja tehtävämateriaali, joka on aina uusimpien valintakoevaatimusten mukainen, päivitetty ja alan asiantuntijoiden laatima. Kurssimateriaali postitetaan osallistujille kotiin.

Painettu materiaali sisältää
- teoria- ja tehtävätiivistelmän biologiasta
- teoria- ja tehtävätiivistelmän kemiasta

Voit ostaa itseopiskelumateriaalin myös erikseen TÄÄLTÄ!

Verkko-oppimisympäristö Moodle

Moodle-oppimisympäristön kautta pääset aloittamaan valmentautumisen heti kurssi-ilmoittautumisesi jälkeen ja se on käytössäsi koko valmentautumisprosessisi ajan.

Moodle sisältää:
  • Valmentautumisohjeet
  • Opettajien tervehdykset
  • Uutiset-palstan, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
  • Kurssiaikataulun
  • Ennakkotehtävät kaksi viikkoa ennen kurssin alkua
  • Opettajien tunneilla käyttämät luentomateriaalit
  • Opettajien laatimat tuntitehtävät ja niiden ratkaisut
  • Yleisen keskustelualueen ja alakohtaiset keskustelualueet, jossa voit kysyä apua opettajilta ja olla yhteydessä kurssikavereihisi

Pääset kirjautumaan Moodleen pian kurssivarauksen tehtyäsi sähköpostiisi lähetettävillä Moodle-tunnuksilla.