Seuraamme pandemian kehittymistä ja siirrymme tarpeen vaatiessa etäopetukseen. Lue lisää →

Kurssien sisältö

Kauppatieteiden valmennuskurssi moninkertaistaa mahdollisuutesi päästä opiskelemaan!

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinta vaati valintakoekirjallisuuden erinomaista hallitsemista ja lujaa laskutaitoa. Valintakoe on edellisinä vuosina koostunut vaativista monivalintatehtävistä, joiden vastaustekniikan harjoittelu on syytä aloittaa jo hyvissä ajoin ennen valintakoetta. Valmennuskurssimme auttavat valintakoekirjallisuuden mieleen painamisessa, laskurutiinin luomisessa ja vastaustekniikan hiomisessa. Tarjoamme monenlaisia kursseja useissa eri kaupungeissa, joiden joukosta löytyy varmasti myös sinulle sopiva vaihtoehto oli lähtötasosi sitten mikä tahansa.

Kurssin valinta

Eximialta löydät monia erilaisia valmennuskurssivaihtoehtoja Helsingistä, Turusta, Tampereelta ja Lahdesta. Löydä ja varaa itsellesi kursseista sopivin!

Pitkällä kurssilla pääset aloittaamaan valmentautumisen aikaisemmin kuin muilla kauppatieteen kursseilla. Rauhallisempaan tahtiin eteneminen jättää kurssikertojen väliin enemmän aikaa itsenäiseen opikseluun ja auttaa painamaan mieleen valintakoekirjallisuuden. Pitkä kurssi järjestetään ilta-aikaan, jonka vuoksi se sopii työssäkäyville ja päiväaikaan opiskeleville. 

Aamukurssilla voit ylioppilaskirjoitusten jälkeen keskittyä täysipainoisesti valintakokeeseen valmistautumiseen. Opetus loppuu jo kahdeltatoista, mikä jättää loppupäivän itsenäiseen opiskeluun ja opitun kertaamiseen. Aamukurssi auttaa rytmittämään päivän opiskeluasi. Kurssi etenee vauhdikkaasti ja opetusta on usein neljänä päivänä viikossa. 

Iltakurssi Lahdessa alkaa ylioppilaskirjoitusten jälkeen keväällä. Kurssi soveltuu kuitenkin myös päivätyössä käyville, sillä se järjestetään iltaikaan. Aamukurssin tavoin myös iltakurssi etenee vauhdikkaasti ja opetusta on usein neljänä päivänä viikossa.

Intensiivikurssi sopii perusasiat hyvin hallitseville ja itsenäisestä opiskelusta pitäville. Kurssin alun opiskelet itsenäisesti ja voit tarkkailla edistymistäsi viikon välein julkaistavien sähköisten välikokeiden avulla. Myös sähköinen oppimisympäristömoodle on käytössäsi kurssin ajan. Kurssin lopuksi osallistut intensiiviseen neljän kurssikerran lähiopetusjaksoon, jossa voit kysyä mieleesi nousseet kysymykset kurssisi opettajalta. 

Verkkokurssi tukee itsenäistä valmentautumistasi opetusvideoiden, itseopiskelumateriaalin ja sähköisen oppimisympäristön Moodlen avulla. Moodlen keskustelualueella saat apua opettajalta epäselviksi jääneisiin asioihin. Välikokeet ja harjoituspääsykokeet auttavat rytmittämään omaa opiskeluasi ja seuraamaan edistymistäsi. 

Kaikki kurssit sisältävät itseopiskelumateriaalin, viisi välikoetta ja harjoituspääsykokeen.

Opetus kurssilla

Kurssimme opetuksen räätälöivät kurssilaisten toiveiden ja tarpeiden mukaan asiantuntevat opettajamme. Kursseilla valintakoevaatimusten mukaista kirjallisuutta käydään läpi muun muassa luentojen, tehtävien, pienten ryhmätöiden ja keskustelujen, nettivisojen ja kotitehtävien avulla. Kurssin alussa voi kertoa opettajalle toiveesi opetuksen painopisteistä ja sinulle sopivista opetustavoista. Opettaja pyrkii vastaamaan kurssitoiveisiisi parhaansa mukaan. 

Kokeet ja kertaukset

Kursseilla tehdään viisi sähköistä välikoetta sekä harjoituspääsykoe, jotka on laadittu aikaisempien vuosien yhteishaun valintakokeiden perusteella. Kysymykset laaditaan valintakirjallisuuden pohjalta siten, että ne vastaisivat mahdollisimman tarkasti valintakokeen kysymyksiä. 

Kurssimme kokeiden avulla tulet tutuksi valintakokeeseen liittyvän paineen kanssa ja opit hallitsemaan omaa ajankäyttöäsi kokeessa. Näin saat hyvää harjoitusta ja rutiinia varsinaiseen valintakokeeseen. 

Kertauksesta haet hyvän henkisen latauksen ja viimeiset vinkit valintakokeeseen. Kertaustilaisuudessa muistutellaan mieleen keskeisimmät valintakoealueen asiat. Samalla sinulla on mahdollisuus kysyä opettajalta, jos jokin asia on jäänyt askarruttamaan. Tavoitteena on saavuttaa hyvä vire ja varmuus valintakokeeseen.


Kurssimateriaalit

Kaikkiin kursseihimme kuuluu Eximian oma teoria- ja tehtävämateriaali, joka on aina uusimpien valintakoevaatimusten mukainen. Kurssimateriaalin laatijat ovat alansa asiantuntijoita ja toimivat usein myös opettajina kauppatieteiden kursseillamme.

Kauppatieteiden materiaalipaketti sisältää
 • Teoriatiivistelmät kaikista lukiokursseista
 • Runsaasti monivalintatehtäviä
 • Laskuja ja muita harjoitustehtäviä
 • valmentautumisohjeet
Kurssimateriaali jaetaan kurssin ensimmäisellä opetuskerralla.

Moodle

Moodle-oppimisympäristön kautta pääset aloittamaan ohjatun valmentautumisen jo ennen kurssia ja se on tukenasi koko valmentautumisprosessisi ajan. 

Moodle sisältää muun muassa
 • Valmentautumisohjeet
 • Opettajien tervehdykset
 • Uutiset-palstan, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
 • Kurssiaikataulun
 • Ennakkotehtävät
 • Opettajien tunneilla käyttämät luentomateriaalit
 • Opettajien laatimat tuntitehtävät ja niiden ratkaisut
 • Keskustelualueen, jossa voit kysyä apua opettajilta ja olla yhteydessä kurssikavereihisi
 • Kurssin kokeet

Saat ohjeet Moodleen kirjautumiseen muutaman päivän kuluttua ilmoittautumisestasi. Moodle on käytössäsi koko kurssin ajan.