Kurssien esittely

Mitä pitkän matematiikan abikurssit sisältävät?

Pitkän matematiikan kursseilla kertaat tehokkaasti lukion pitkän matematiikan laajan oppimäärän. Kursseillamme huomioidaan kaiken tasoiset oppijat, ja ne soveltuvat kaikille pitkän matematiikan ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville sekä opiskelijoille, joiden valintakokeessa vaaditaan hyvää pitkän matematiikan hallintaa. Kursseilla painotetaan vahvan teoriaosaamisen ja hyvän havainnollistamisen lisäksi vahvan laskurutiininin varmistamista. Kurssilla tehdään runsaasti eritasoisia tehtäviä ja harjoituksia. Kurssilaisena saat käyttöösi myös kattavan kirjallisen teoria- ja tehtävämateriaalin, jonka avulla voit kerrata aiheita kurssikertojen välillä.

Kurssiemme opettajat ovat sekä asiantuntevia että motivoituneita opettamaan kurssilaisillemme juuri ylioppilaskirjoituksissa menestymiseen vaadittavat asiat. Opetuksessa keskitytäänkin vain ja ainoastaan yo-kokeessa menestymiseen vaadittavien taitojen opettelemiseen. Kannustava ilmapiiri antaa uutta intoa yo-kirjoituksiin valmentautumiseen. Kursseilla tehtävät harjoitukset ja opettajan antaman palaute auttavat sinua keskittymään opiskelussasi juuri oikeisiin asioihin.

Kaikkiin pitkän matematiikan abikursseihin kuuluu Eximian asiantuntijoiden laatima itseopiskelumateriaali. Materiaalissa on kattava tiivistelmä teoriasta ja runsas määrä tehtäviä malliratkaisuineen. Lisäksi kurssilaiset saavat pääsyn verkko-oppimisympäristöön Moodleen, josta löytyy monipuoliset sähköiset opiskelumateriaalit itsenäiseen harjoitteluun ja kertaamiseen. Asiantuntevat opettajamme ovat kurssilaisten tukena kurssin alusta kirjoituksiin saakka.

Valitse kurssi tavoitteidesi mukaan

Pitkä matematiikka E-L on suunnattu opiskelijoille, joiden tavoitteena on saavuttaa kirjoituksissa arvosanaksi laudatur tai eximia. Kurssilla edetään perusasioista vaativammalle tasolle muita kursseja nopeammin ja tehdään runsaasti erityisesti vaativimpia yo-kokeissa esiintyviä tehtävätyyppejä.

Pitkä matematiikka C-M sopii keskitason opiskelijoille, jotka eivät tähtää aivan korkeimpiin arvosanoihin, mutta joilla on jo pitkän matematiikan perusteet hyvin hallussa. Asioiden läpikäynti aloitetaan perusteista, mutta kurssin aikana tehdään myös vaativampia tehtäviä.

Verkko-oppimisympäristö Moodlesta löydät esimerkiksi:

- Vinkit ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen
- Ohjeet lukusuunnitelman tekemiseen ja lukusuunnitelmapohja
- Verkko-opintoja varten tuotetut opetusvideot pitkän matematiikan oppimäärästä esimerkkilaskuineen
- Pitkän matematiikan yo-kirjoituksiin valmistavan sähköisen harjoituskokeen
- Yleisen keskustelualueen, jossa voit olla keskustella kurssin opettajan ja muiden kurssilaisten kanssa
- Opettajan tervehdyksen
- Uutiset-palstan, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
- Kurssiaikataulun ja Zoom-ohjeet
- Ennakkotehtävät kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.

Tunnukset Moodleen saat sähköpostitse tilausta seuraavana arkipäivänä, ja oppimisympäristö on auki ylioppilaskirjoituksiin saakka.

Opetusvideot


Verkko-opintoja varten tuotetuilla opetusvideoilla käydään läpi opetussuunnitelman mukainen lukion oppimäärä pitkästä matematiikasta. Opetusvideot ovat noin 10-20 minuutin pituisia ja jokaisesta kurssista on aihealueittain tehdyt videot. Videoilla käydään läpi keskeisimmät teoriat ja niihin liittyvä harjoitustehtävä, joka havainnollistetaan useimmiten dokumenttikameran avulla.