Lyhyen matematiikan kurssien esittely

Mitä lyhyen matematiikan abikurssit sisältävät?


Lyhyen matematiikan kursseilla kertaat tehokkaasti lukion lyhyen matematiikan oppimäärän. Kursseillamme huomioidaan kaikentasoiset oppijat, ja ne soveltuvat kaikille lyhyen matematiikan ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville sekä opiskelijoille, jotka tarvitsevat perusmatematiikan osaamista esimerkiksi valintakokeessa. Kursseilla painotetaan vahvan teoriaosaamisen ja hyvän havainnollistamisen lisäksi vahvaa laskurutiinia. Kurssilla tehdään runsaasti eritasoisia tehtäviä ja harjoituksia. Kurssilaisena saat käyttöösi myös kattavan, Eximian asiantuntijoiden laatiman teoria- ja tehtävämateriaalin, jonka avulla voit kerrata aiheita myös kurssikertojen välillä.

Kurssiemme opettajat ovat sekä asiantuntevia että motivoituneita opettamaan kurssilaisillemme juuri ylioppilaskirjoituksissa menestymiseen vaadittavat asiat. Opetuksessa keskitytäänkin vain ja ainoastaan yo-kokeessa menestymiseen vaadittavien taitojen opettelemiseen. Kannustava ilmapiiri antaa uutta intoa yo-kirjoituksiin valmentautumiseen. Kursseilla tehtävät harjoitukset ja opettajan antaman palaute auttavat sinua keskittymään opiskelussasi juuri oikeisiin asioihin.

Kaikkiin lyhyen matematiikan abikursseihin kuuluu lyhyen matematiikan itseopiskelumateriaali. Materiaalissa on kattava tiivistelmä teoriasta ja runsas määrä tehtäviä malliratkaisuineen. Lisäksi kurssilaisille kuuluu Moodle-verkko-oppimisympäristö, josta löytyvät monipuoliset sähköiset opiskelumateriaalit itsenäiseen harjoitteluun ja kertaamiseen. Asiantuntevat opettajamme ovat kurssilaisten tukena kurssin alusta kirjoituksiin saakka.

Valitse kurssi lähtötasosi ja tavoitteidesi mukaan

Lyhyt matematiikka L-tason kurssi on suunnattu opiskelijoille, joiden tavoitteena on saavuttaa kirjoituksissa arvosanaksi laudatur, eximia tai magna. Kurssilla edetään perusasioista vaativammalle tasolle muita kursseja nopeammin ja tehdään runsaasti erityisesti vaativimpia yo-kokeissa esiintyviä tehtävätyyppejä.

Lyhyt matematiikka C-tason kurssi soveltuu erityisesti niille, jotka haluavat varmistaa matematiikan perustaitojen hallinnan ja nostaa osaamisensa yo-kokeen läpäisyyn vaadittavalle tasolle. Kurssilla käydään läpi keskeisimmät lyhyen matematiikan osa-alueet ymmärrettävällä tavalla sekä tehdään paljon ylioppilaskokeissa esiintyviä perustehtäviä. Opetus etenee hitaasti ja keskittyy ennen kaikkea perusasioihin.

Verkko-oppimisympäristö Moodle sisältää:

- Vinkit ja opiskeluohjeet ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen
- Ohjeet lukusuunnitelman tekemiseen ja lukusuunnitelmapohja
- Lyhyen matematiikan opetussuunnitelman mukaiset lukiokurssit kattavat opetusvideot esimerkkitehtävineen
- Matematiikan perusteiden kertausvideot
- Lyhyen matematiikan yo-kirjoituksiin valmistavan sähköisen harjoituskokeen
- Yleisen keskustelualueen, jossa voit keskustella kurssin opettajan ja muiden kurssilaisten kanssa
- Opettajan tervehdyksen
- Uutiset-palstan, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
- Kurssiaikataulun ja Zoom-ohjeet
- Ennakkotehtävät kaksi viikkoa ennen kurssin alkua

Tunnukset Moodleen saat tilausta seuraavana arkipäivänä, ja oppimisympäristö on auki ylioppilaskirjoituksiin saakka.

Opetusvideot

Erityisesti verkko-opintoja varten tuotetuilla opetusvideoilla käydään läpi opetussuunnitelman mukainen lukion oppimäärä lyhyestä matematiikasta. Opetusvideot ovat noin 10-20 minuutin pituisia ja jokaisesta lyhyen matematiikan kurssista (1-7) on aihealueittain tehdyt videot. Videoilla käydään läpi keskeisimmät teoriat ja niihin liittyvä harjoitustehtävä, joka havainnollistetaan useimmiten dokumenttikameran avulla. 

Kertausvideot

Mikäli perusasiat ovat päässeet unohtumaan, kertaat ne helposti verkko-oppimisympäristössä kertausvideoidemme avulla. Kertausvideot auttavat sinua palauttamaan mieleen perusasioita ennen kurssia ja sen aikana, jotta saisit paremman hyödyn itse kurssista.