Kurssien sisältö

Mitä kemian abikurssit sisältävät?

Kemian abikurssilla kertaat tehokkaasti lukion kemian laajan oppimäärän (kurssit 1-5). Kurssilla huomioidaan kaikentasoiset oppijat, joten se soveltuu kaikille kemian kirjoittajille arvosanatavoitteesta riippumatta. Kurssilla painotetaan kemian peruskäsitteiden hallintaa, aineiden ominaisuuksien, rakenteiden ja reaktioiden tunnistamista sekä hiotaan taitoja selittää kemiallisia ilmiöitä aineiden ominaisuuksien ja rakenteiden avulla. Kemiallisen tiedon soveltaminen, ilmiöiden mallintaminen ja niiden matemaattinen käsittely ovat myös asioita, joihin kurssilla syvennytään. Kurssilla tehdään lisäksi paljon ylioppilaskokeissa esiintyviä tehtäviä kuten selostus-, ongelmanratkaisu- ja laskutehtäviä.

Kaikkiin kemian abikursseihin kuuluu Eximian asiantuntijoiden laatima kemian itseopiskelumateriaali. Materiaali sisältää kattavan tiivistelmän teoriasta, ja mukana saat runsaasti yo-tasoisia tehtäviä malliratkaisuineen. Lisäksi kurssilaisille kuuluu oma kurssisivu verkko-oppimisympäristö Moodlessa. Kurssisivulta löydät monipuoliset sähköiset opiskelumateriaalit itsenäiseen harjoitteluun ja kertaamiseen. Asiantuntevat opettajamme ovat kurssilaisten tukena kurssin alusta kirjoituksiin saakka.

Verkko-oppimisympäristö Moodlesta löydät:

- Vinkit ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen
- Ohjeet lukusuunnitelman tekemiseen ja lukusuunnitelmapohjan
- Verkko-opintoja varten tuotetut opetusvideot kemian lukion oppimäärästä (lue lisää tämän sivun lopusta)
- Kemian yo-kirjoituksiin valmistavan harjoituskokeen
- Yleisen keskustelualueen, jossa voit olla keskustella kurssin opettajan ja muiden kurssilaisten kanssa
- Uutiset-palstan, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
- Kurssiaikataulun ja ohjeet etäopetukseen osallistumiseen
- Ennakkotehtävät

Tunnukset Moodleen saat sähköpostitse tilausta seuraavana arkipäivänä, ja oppimisympäristö on auki ylioppilaskirjoituksiin saakka.

Opetusvideot


Verkko-opintoja varten tuotetuilla opetusvideoilla käydään läpi lukion oppimäärä (KE1-KE5) kemiasta. Opetusvideot ovat noin 10-20 minuutin pituisia ja jokaisesta aihealueesta on oma videonsa. Videoilla käydään läpi keskeisimmät teoriat ja esitetään niihin liittyvä harjoitustehtävä, joka havainnollistetaan useimmiten dokumenttikameran avulla.