Kurssien sisältö

Kurssilla kertaat lukiossa oppimaasi mielenkiintoisella tavalla opettajamme johdolla.

Mitä historian abikurssilla tehdään?

Historian abikurssi keskittyy lukion oppimäärän intensiiviseen kertaukseen ja keskeisten asiakokonaisuuksien terävöittämiseen. Kurssilla tehdään paljon ylioppilaskokeen kaltaisia tehtäviä, joiden avulla opit oikeanlaisen vastaustekniikan ja vastausrutiinisi kehittyy. Lisäksi saat henkilökohtaista palautetta osaamisestasi. Eximian historian abikurssilla painotetaan ylioppilaskirjoituksissa vaadittavia tietoja ja taitoja. Kurssilla paneudutaan lukion historian oppimäärän lisäksi ylioppilaskokeen tehtävänantoihin, vastaustekniikkaan sekä tehdään runsaasti yo-kokeen tyyppisiä harjoitustehtäviä.

Historian abikurssiin kuuluu Eximian asiantuntijoiden laatima itseopiskelumateriaali. Materiaalissa on kattava tiivistelmä teoriasta ja runsas määrä tehtäviä malliratkaisuineen. Lisäksi kurssilaisille kuuluu Moodle-verkko-oppimisympäristö, josta löytyvät monipuoliset sähköiset opiskelumateriaalit itsenäiseen harjoitteluun ja kertaamiseen. Asiantunteva opettajamme on kurssilaisten tukena kurssin alusta kirjoituksiin saakka myös verkon välityksellä.

Verkko-oppimisympäristö Moodle:

- Vinkit ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen
- Ohjeet lukusuunnitelman tekemiseen ja lukusuunnitelmapohja
- Verkko-opetusta varten tuotetut historian opetusvideot
- Historian yo-kirjoituksiin valmistava sähköinen harjoituskoe
- Yleinen keskustelualueen, jossa voit keskustella kurssin opettajan ja muiden kurssilaisten kanssa
- Opettajan tervehdys
- Uutiset-palsta, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
- Kurssiaikataulu ja Zoom-ohjeet
- Ennakkotehtävät kaksi viikkoa ennen kurssin alkua

Tunnukset Moodleen saat sähköpostitse viimeistään tilausta seuraavana arkipäivänä, ja oppimisympäristö on auki ylioppilaskirjoituksiin saakka.