Kurssien sisältö

Mitä fysiikan abikurssit sisältävät?

Fysiikan abikurssilla kertaat tehokkaasti lukion fysiikan laajan oppimäärän. Kurssilla huomioidaan kaiken tasoiset oppijat, ja se soveltuu siksi kaikille fysiikan kirjoittaville. Kurssilla käydään läpi kaikki keskeisimmät lukion fysiikan osa-alueet asiantuntevan opettajan johdolla ja tehdään paljon eri tasoisia ylioppilaskokeissa esiintyviä tehtäviä, kuten laskennallisia ongelmanratkaisutehtäviä sekä sanallisia perustelu- ja esseetehtäviä. 

Kaikkiin fysiikan abikursseihin kuuluu Eximian asiantuntijoiden laatima itseopiskelumateriaali. Materiaalissa on kattava tiivistelmä teoriasta sekä laaja valikoima tehtäviä ratkaisuineen aina kertaavista harjoituksista yo-tasoisiin tehtäviin asti. Lisäksi kurssilaisille kuuluu Moodle-verkko-oppimisympäristö, josta löydät monipuoliset sähköiset opiskelumateriaalit itsenäiseen harjoitteluun ja kertaamiseen. Asiantuntevat opettajamme ovat kurssilaisten tukena kurssin alusta kirjoituksiin saakka myös verkon välityksellä.

Verkko-oppimisympäristö Moodlesta löydät:

- Vinkit ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen
- Ohjeet lukusuunnitelman tekemiseen ja lukusuunnitelmapohjan
- Verkko-opintoja varten tuotetut opetusvideot fysiikan lukion oppimäärästä (lue lisää tämän sivun lopusta)
- Fysiikan yo-kirjoituksiin valmistavan harjoituskokeen
- Yleisen keskustelualueen, jossa voit olla keskustella kurssin opettajan ja muiden kurssilaisten kanssa
- Uutiset-palstan, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
- Kurssiaikataulun ja paikkaohjeet tai ohjeet etäopetukseen osallistumiseen
- Ennakkotehtävät 

Tunnukset Moodleen saat sähköpostitse tilausta seuraavana arkipäivänä, ja oppimisympäristö on auki ylioppilaskirjoituksiin saakka.

Opetusvideot

Verkko-opintoja varten tuotetuilla opetusvideoilla käydään läpi lukion oppimäärä (FY1-FY7) fysiikasta. Opetusvideot ovat noin 10-20 minuutin pituisia ja jokaisesta kurssista on aihealueittain tehdyt videot. Videoilla käydään läpi keskeisimmät teoriat ja niihin liittyvä harjoitustehtävä, joka havainnollistetaan useimmiten dokumenttikameran avulla.