Kurssien sisältö

Mitä biologian abikurssit sisältävät?

Biologian kurssilla kertaat tehokkaasti lukion biologian laajan oppimäärän. Kurssilla huomioidaan kaiken tasoiset oppijat, joten se soveltuu kaikille biologian kirjoittajille arvosanatavoitteesta riippumatta. Kurssilla painotetaan biologian peruskäsitteiden hallintaa, pyritään ymmärtämään elävän luonnon vuorovaikutussuhteita ja rakenteita sekä hiotaan taitoja selittää biologian ilmiöitä aina solutasolta ekosysteemeihin. Kurssilla tehdään paljon ylioppilaskokeissa esiintyviä tehtäviä, kuten käsitteenmäärittely-, nimeämis- ja esseetehtäviä.

Kaikkiin biologian abikursseihin kuuluu Eximian asiantuntijoiden laatima biologian itseopiskelumateriaali. Materiaalissa on kattava teoriatiivistelmä lukion oppimäärästä sekä laaja paketti tehtäviä ratkaisuineen aina kertaavista harjoituksista yo-tasoisiin tehtäviin asti. Lisäksi kurssilaisille kuuluu Moodle verkko-oppimisympäristö, josta löytyvät monipuoliset sähköiset opiskelumateriaalit itsenäiseen harjoitteluun ja kertaamiseen. Asiantuntevat opettajamme ovat kurssilaisten tukena kurssin alusta kirjoituksiin saakka myös verkon välityksellä.

Verkko-oppimisympäristö Moodlesta löydät:

- Vinkit ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen
- Ohjeet lukusuunnitelman tekemiseen ja lukusuunnitelmapohjan
- Verkko-opintoja varten tuotetut opetusvideot biologian lukion oppimäärästä (lue lisää tämän sivun lopusta)
- Biologian yo-kirjoituksiin valmistavan sähköisen harjoituskokeen
- Yleisen keskustelualueen, jossa voit keskustella kurssin opettajan ja muiden kurssilaisten kanssa
- Opettajan tervehdyksen
- Uutiset-palstan, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
- Kurssiaikataulun ja ohjeet etäopetukseen osallistumiseen
- Ennakkotehtävät kaksi viikkoa ennen kurssin alkua

Saat Moodle-tunnukset sähköpostitse tilausta seuraavana arkipäivänä, ja oppimisympäristö on auki ylioppilaskirjoituksiin saakka.

Opetusvideot

Verkko-opintoja varten tuotetuilla opetusvideoilla käydään läpi lukion oppimäärä (BI1-BI5) biologiasta. Opetusvideot ovat noin 10-20 minuutin pituisia ja jokaisesta aihealueesta on oma videonsa. Videoilla käydään läpi keskeisimmät kokonaisuudet ja käsitteet sekä niihin liittyvä harjoitustehtävä.