Kurssit

Kurssin sisältö

Miksi sosiaalityön valmennuskurssille?

Sosiaalityön valmennuskurssi valmentaa sekä valintakokeen valintakoekirjallisuuteen perustuvaan osioon että aineistokokeeseen. Koko kurssi aina aikataulusta opetuksen sisältöön on suunniteltu niin, että se palvelee parhaalla mahdollisella tavalla valintakokeeseen valmentautumista.

Kurssilla käydään läpi koko valintakoekirjallisuus. Asiantuntevan opetuksen avulla valintakoekirjan teoriat ja tieteelliset käsitteet selkiytyvät. Opit myös hahmottamaan ilmiöiden keskinäisiä asiayhteyksiä ja soveltamaan oppimaasi. Aineistokerroilla tutustutaan erilaisiin aineistoihin ja harjoitellaan taitoja, joita aineistokokeessa menestyminen vaatii. Luennoilla perehdytään myös valintakokeessa vaadittavaan vastaustekniikkaan.Kurssilla pääset testaamaan taitojasi myös oikean valintakokeen kaltaisessa harjoituspääsykokeessa, joka arvioidaan ja pisteytetään oikean valintakokeen tapaan. Kurssin päättää tehokas kertaus, jossa käydään läpi kokeessa esiin nousseet haasteet ja kerrataan vielä tärkeimmät osa-alueet valintakoetta varten.

Sosiaalityön yhteisvalinnassa ovat mukana Helsingin, Itä-Suomen (Kuopio), Jyväskylän, Lapin (Rovaniemi), Tampereen ja Turun yliopistot. Eximian etäopetuskurssi soveltuu sinulle, jos haet joihinkin näistä kohteista

Sosiaalityön valmennuskurssit löydät täältä.

Valintakoetietoja

Miksi sosiaalityö?

Sosiaalityön opinnoissa tarkastellaan ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin kysymyksiä sekä sosiaalisia ongelmatilanteita, ja niitä koskevia muutoksia yksilöllisellä, yhteisöllisellä, yhteiskunnallisella ja globaalilla tasolla. Sosiaalityössä keskitytään työskentelemään ihmisten ja yhteiskunnan rakenteiden parissa elämän ongelmatilanteiden parantamiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Sosiaalityön tutkinnon suorittaneet voivat työllistyä monipuolisesti valtion, kuntien, järjestöjen ja yksityisen sektorin tehtäviin, kuten esimerkiksi lastensuojeluun, aikuissosiaalityöhön, terveydenhuoltoon ja kuntoutukseen.

Sosiaalityön yhteisvalintaan kuuluu kuusi yliopistoa, jotka ovat Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto (Kuopio), Jyväskylän yliopisto, Lapin yliopisto (Rovaniemi), Tampereen yliopisto ja Turun yliopisto.

 

Hakijamäärät kevät 2023

Hakukohde

Kaikki hakijat (ensisijaiset)

Aloituspaikat

Pisterajat todistusvalinta ensikertalaiset / kaikki

Pisterajat valintakoe ensikertalaiset / kaikki

Sisäänpääsyprosentti*

Helsingin yliopisto

861 (264)

26

109,8 / 133,5

50 / 52

3,02 %

Itä-Suomen yliopisto (Kuopio)

738 (168)

72

88,1 / 96,7

30 / 48

9,76 %

Jyväskylän yliopisto

825 (129)

35

95,6 / 107,6

43 / 50

4,24 %

Lapin yliopisto (Rovaniemi)

681 (177)

48

88,1 / 97,1

30 / 48

7,05 %

Tampereen yliopisto

1032 (252)

43

102,3 / 113

46 / 52

4,17 %

Turun yliopisto

717 (138)

38

107,5 / 111,9

44 / 50

5,30 %


*Sisäänpääsyprosentit kaikkien hakijoiden ja aloituspaikkojen määrän perusteella.


Kurssikokemuksia

Rahaa takaisin kurssista

Opettajat

Anne Välimäki toimii opettajana sosiaalityön etäopetuskurssilla. Anne on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri, joka on työskennellyt sosiaalityön kentällä useamman vuoden ja häneltä löytyy kokemusta useammasta sosiaalityön osa-alueesta. Anne tulee varmasti antamaan kurssin aikana niin opiskeluun liittyviä vinkkejä kuin käytännönläheisiä esimerkkejä sosiaalityöstä työhistoriansa varrelta. Kurssilla opetellaan alan aineistojen lukemista, poimitaan ennakkokirjallisuudesta keskeiset käsitteet ja teemat sekä hiotaan luku- ja vastaustekniikkaa, jotta kohtaat sosiaalityön valintakokeen varmin ottein!

Etäopetuskurssit