Ajankohtaista

Julkaistu 06.03.2020

Tekoälyä hyödyntävä Eximia Virtual School mullistaa verkko-opetuksen

Valmennustiimi Eximia Oy on kehittänyt tekoälyä hyödyntävän ohjelmiston, Eximia Virtual Schoolin, joka tarjoaa lukiolaisille yksityisopetukseen verrattavissa olevaa verkko-opiskelua erittäin edulliseen hintaan. Digitaalinen ohjelmisto antaa opiskelijalle välittömän palautteen tämän suorituksesta ja nostaa näin verkko-opetuksen aivan uudelle tasolle. Eximia Virtual Schoolille haetaan nyt beta-testaajia lukio-opiskelijoista.

Ohjelmiston tarkoituksena on tuottaa yksityisopetukseen verrattavaa koulutuspalvelua, jonka kustannukset verrattuna yksityisopetuksen tuntihintaan ovat minimaaliset. Näin palvelu tarjoaa mahdollisuuden lisäopetukseen ilman, että opiskelijoiden välinen tasa-arvo kärsii.

Tekoälyä hyödyntävän ohjelmiston avulla opiskelija saa välittömän palautteen tekemistään tehtävistä ja ennen kaikkea vahvemman käsityksen omasta osaamistasostaan. Ohjelmistolle on opetettu suomen kielen kielioppi, jonka avulla se tunnistaa lauseita ja lauserakenteita opiskelijan vastauksista. Ohjelmiston käytöstä hyötyy sekä huippuarvosanoja tavoitteleva että perusteissa apua kaipaava opiskelija.

Taustalla ylioppilastodistuksen kasvava painoarvo

Valmennustiimi Eximia Oy on kehittänyt tekoälyä hyödyntävää koulutusohjelmistoa vuodesta 2017 lähtien. Ohjelmiston kehittämisen taustalla on lukio-opintojen ja ylioppilastodistuksen kasvava painoarvo jatko-opintoihin pyrkimisen kannalta. Kehitystyön tuloksena syntyi Eximia Virtual School, joka tarjoaa opiskelijoille aivan uudenlaisen keinon optimoida omaa osaamistaan ja nostaa tasoaan.

Beta-testaajille mahdollisuus hyödyntää ohjelmistoa ilmaiseksi

Ohjelmiston kehitystyö on edennyt beta-testausvaiheeseen, ja Valmennustiimi Eximia Oy etsiikin nyt ohjelmiston testaajiksi aitoja käyttäjiä eli lukio-opiskelijoita. Opiskelijat saavat ohjelmiston käyttöönsä täysin maksutta, ja ohjelmiston kehittäjät saavat testaajilta arvokasta palautetta parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Aluksi palvelussa on tarjolla kursseja biologiasta ja maantieteestä, ja kurssivalikoima laajenee koko ajan. Ohjelmisto toimii missä tahansa tietokoneessa tai mobiililaitteessa, jossa on nettiyhteys.

Tavoitteena tarjota oppimisen suoratoistopalvelu

Tulevaisuudessa opiskelija voi hyödyntää Eximia Virtual Schoolia peruskoulusta ylioppilaskirjoituksiin asti. Tavoitteena on tarjota ”oppimisen suoratoistopalvelu”, jonka kuukausihinta ei eroa juuri esimerkiksi puhelinliittymän tai kanavapaketin hinnasta. Osa sisällöistä tulee säilymään ilmaisina. Tavoitteena on, että syksyllä 2020 palvelusta löytyvät ensimmäiset kurssit matematiikasta, fysiikasta, biologiasta, maantiedosta ja kemiasta. Oppiaine- sekä kurssivalikoimaa laajennetaan tämän jälkeen asteittain.

Ohjelmiston ainutlaatuista teknologiaa on tarkoitus hyödyntää jatkossa myös tarjoamalla SaaS-palvelua, jotta muutkin koulutuksen parissa työskentelevät organisaatiot voivat hyödyntää ohjelmiston tarjoamia mahdollisuuksia. Tarkoitus on laajentaa toimintaa myös kansainvälisille markkinoille. ”Kansainvälisesti tavoitteemme ovat aluksi Euroopassa. Tällaiselle palvelulle on juuri nyt tarvetta, ja globaali markkinapotentiaali on satakertainen. Suomi on siis meille vasta alkua”, kertoo Valmennustiimi Eximia Oy:n toimitusjohtaja Pasi Petäjä.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pasi Petäjä, Valmennustiimi Eximia Oy
Puh. 040 076 6725
pasi.petaja@eximia.fi