Siirrymme koronatilanteen vaatiessa etäopetukseen. Lue lisää →

Kurssien sisältö

Oikeustieteen kurssilta saat etumatkaa muihin pyrkijöihin nähden!

Oikeustieteelliseen pääseminen edellyttää kykyä omaksua suuri määrä tietoa ja erikoissanastoa lyhyessä ajassa. Pelkkä lukemisen määrä ei siis ratkaise valintakoemenestystä, vaan hakijan on myös luettava oikein ja opeteltava oikea vastaustekniikka. Asiantuntevat opettajamme ovat oman aihealueensa lisäksi perehtyneet valintakokeisiin ja tietävät tarkkaan, mitä taitoja ja tietoja valintakokeessa menestyminen vaatii. Asiantunteva opetus ja mahdollisuus selvittää epäselvät kysymykset heti niiden ilmetessä ovat tuloksekkaan valmistautumisen avainasioita. Opetuksen lisäksi saat kurssilta tukea ja ohjeita myös itsenäiseen opiskeluun ja kannustusta tehdä parhaasi oikeustieteellisessä valintakokeessa.

Opetus kurssilla

Eximian kursseilla opetuksesta huolehtii osaava opetustiimi. Kurssin opettajat ovat opettamiensa aihealueiden lisäksi perehtyneet tarkasti itse valintakokeeseen ja siihen, mitä kokeessa menestyminen vaatii. Opetuksen tasoa ei mitata ainoastaan sisällöllisessä asiantuntemuksessa: opettajan on myös osattava esittää asiat selkeästi ja innostavasti. Kaikki opettajamme ovat ennen tehtävään valituksi tuloa antaneet näyteluennon, jonka avulla varmistetaan opetuksen taso ja opettajan soveltuvuus tehtävään.

Kurssimateriaali

Kaikkiin oikeustieteen kursseihimme kuuluu Eximian oma teoria- ja tehtävämateriaali eli itseopiskelumateriaali, joka on aina uusimpien valintakoevaatimusten mukainen. Kurssimateriaalin laatijat ovat oman alansa asiantuntijoita, usein samalla myös kurssin opettajia.

Materiaalissa on panostettu teorian ohella myös valintakoetyyppisiin tehtäviin. Tehtävien avulla opit mm. tunnistamaan erilaiset tehtävätyypit ja niihin vaadittavan vastaustekniikan. Samalla opit tiivistämään olennaiset asiat ja rutinoidut erilaisten tehtävätyyppien ratkaisemiseen.

Materiaali sisältää

  • valmentautumisohjeet
  • tiivistelmät valintakoekirjallisuudesta
  • runsaan ja monipuolisen harjoitustehtävämateriaalin mallivastauksineen ja pisteytyksineen.
Voit ostaa itseopiskelumateriaalin myös erillisenä pakettina täältä.

Kokeet ja kertaus

Oikeustieteen kursseihin kuuluu valintakokeen kaltaiseksi laadittu harjoituspääsykoe, jossa pääset testaamaan osaamistasi ja harjoittelemaan koetilanteessa toimimista sekä oikeanlaista ajankäyttöä. Koe vastaa laajuudeltaan ja pisteytykseltään mahdollisimman pitkälti oikeaa valintakoetta.

Kurssin päättävät intensiiviset kertauskerrat, joissa käydään läpi harjoituspääsykoe ja kerrataan vielä keskeisimmät asiat valintakoekirjallisuudesta. Kertauskerroilla on mahdollisuus kysyä viimeiset mieltä askarruttavat kysymykset ja saada vielä viime hetken vinkkejä valintakoetta varten.

Voit ostaa harjoituspääsykokeen ja kertauksen myös erillisenä pakettina täältä.

Verkko-oppimisympäristö

Kurssilaisemme saavat jo ennen kurssin alkua käyttöönsä verkko-oppimisympäristön, jonka kautta pääset aloittamaan ohjatun valmentautumisen jo ennen kurssia. Moodle on käytettävissäsi koko valmentautumisprosessisi ajan. 

Verkko-oppimisympäristömme sisältää muun muassa
  • ohjeita oikeaoppiseen valmentautumiseen
  • opettajien esittelyt ja vinkit kurssilaisille
  • luennoilla käytetyt materiaalit ja harjoitustehtävät mallivastauksineen
  • harjoituspääsykokeen mallivastauksineen.