Seuraamme pandemian kehittymistä ja siirrymme tarpeen vaatiessa etäopetukseen. Lue lisää →

Lääketieteen valmennuskurssit

Kurssien sisältö

Eximian lääketieteen valmennuskurssilta saat avaimet valintakokeessa menestymiseen!

Lääketieteen alan valintakoe on yksi vaativimmista, ja kilpailu opiskelupaikoista on kovaa. Kokeessa onnistuminen edellyttää lukion laajan biologian, fysiikan ja kemian tietojen ja taitojen erinomaista hallintaa sekä pettämätöntä laskurutiinia. Lisäksi valintakokeessa menestyminen vaatii taitoa soveltaa ja yhdistää eri osa-alueita, paineensietokykyä, erinomaista nippelitiedon hallintaa sekä graafisen tiedon käsittelytaitoa. Onnistunut valintakoesuoritus edellyttää näiden lisäksi myös hyvää ajankäytön hallintaa.

Kaikkien tarvittavien taitojen ja tietojen harjoitteluun keskitytään Lääketiede-kursseilla, ja kurssit onkin suunniteltu erittäin valintakoekeskeisiksi. Kurssiemme lähtökohtana on valintakoekirjallisuuden erinomainen hallinta ja taito yhdistellä osaamista eri alojen yli. Valintakoetyyppisten tehtävien aktiivinen harjoittelu on keskeisenä osana kurssejamme. Hyvän laskurutiinin ja vastaustekniikan avulla kurssilaisemme saavuttavat myös valintakokeessa tarvittavan ajanhallinta- ja paineensietokyvyn. Yhtenä olennaisena osana valintakokeeseen valmistautumisessa on oikea opiskelutekniikka. Kursseillamme opit sisältöjen lisäksi erilaisia opiskelutekniikoita, joiden avulla voit tehostaa oppimistasi, oikeasti sisäistää asiat perinpohjaisesti ja soveltamaan opittua tietoa.

Kaikkiin Lääketiede-kursseihin sisältyy harjoituspääsykoe sekä kunkin aineen kattavat kertauspäivät.

Kaikkiin Lääketiede-kursseihin sisältyy myös kemian , fysiikan ja biologian Startti-materiaalit, painetut itseopiskelumateriaalit sekä alkutasokoe.

Kurssilaisemme saavat käyttöönsä lisäksi sähköisen Moodle-oppimisympäristön, jonne päivitetään kaikki luentomateriaalit, kotitehtävät sekä mahdolliset lisämateriaalit kurssin aikana. Moodlen avulla pystyt kertaamaan asioita juuri silloin kuin itsellesi parhaiten sopii. Verkko-oppimisympäristön kautta voit myös keskustella haastavimmista asioista ja kysyä opettajilta apua opiskeluun. Ammattitaitoiset opettajat ovat tukenasi koko kurssin ajan ja valmentavat sinut onnistumaan lääketieteen valintakokeessa laadukkaan ja välittävän opetustyylin kautta.

Valintakoetietoja

Me tiedämme, mitä onnistuminen vaatii.

Haaveena lääkärin ammatti

Opiskelupaikka lääketieteellisessä tiedekunnassa on tuhansien nuorten tavoite joka kevät. Keskimäärin pääsykokeisiin saapuu noin kaksi kolmesta hakijasta, ja heistä noin joka kuudes onnistuu saamaan opiskelupaikan. Kilpailu opiskelupaikoista on kovaa, ja sisäänpääsy vaatii kovaa opiskelumotivaatiota ja sitkeyttä tehdä töitä haaveilemansa opiskelupaikan eteen.

Täältä löydät aikaisempien vuosien valintakokeet niiltä osin kuin ne on julkaistu. Löydät sivulta myös hyvän vastauksen piirteet vuosilta 2007-2020.

Hakijamäärät kevät 2020

Hammaslääketiede kaikki hakijat 2020 ylin hakukohde yhteisvalinnassa aloituspaikat

Helsinki

829
381
50
Oulu 837
267
50
Kuopio (Itä-Suomen yliopisto)
819
195
40
Turku 783
234
40
Yhteensä 3268
1014
180
Lääketiede
kaikki hakijat 2020
ylin hakukohde yhteisvalinnassa
aloituspaikat
Tampere 4887 1545 135

Helsinki

suomenkielinen

ruotsinkielinen

 

3999

525

 

1833

330

 

108

37

Kuopio 4908 1041
155
Turku 4707 1119
145
Oulu 4782 1071
145
Yhteensä 23808
6939
725

Opettajat

Täältä löydät tietoa siitä, ketkä opettavat lääketieteen kursseillamme!

LÄÄKETIEDE PITKÄ ILTA ETÄOPETUS

Lääkismatematiikka: Tomi Hyvönen
Tähtitieteilijämme Tomi on opettanut matematiikkaa ja fysiikkaa Eximialla jo puoli vuosikymmentä. Tomi on hyvin pidetty opettaja jonka positiiviset palautteet puhuvat puolestaan. Näillä tunneilla jokainen voi kaverustua kaavojen kanssa ja oppia ratkaisemaan haastaviakin matemaattisia pulmia!

LÄÄKETIEDE PITKÄ ILTA ETÄOPETUS

Lääkismatematiikka: Toni Nordlund
Matematiikanopettajana toimii Eximian matematiikan valmennuksen konkariopettaja Toni Nordlund. Eximialla Toni on opettanut matematiikkaa eri kursseilla Eximialla jo vuodesta 2015 lähtien ja kaudesta toiseen erinomaisilla opiskelijapalautteilla. Toni on koulutukseltaan valtiotieteen lisensiaatti teoreettisen taloustieteen puolelta. Matematiikan opettajana hänellä on laaja kokemus sekä valmennus- että korkeakoulutasolla. Tonin opetustyyli on dynaaminen ja vuorovaikutteinen. Matemaattisten ilmiöiden selkeä havainnollistaminen, oppilaiden motivointi ja rohkaisu luoviin ratkaisuihin ovat hänelle keskeisiä tavoitteita.


LÄÄKETIEDE INTENSIIVI HELSINKI

Fysiikka: Santeri Lindberg
Santeri on opettanut Eximialla fysiikkaa vuodesta 2014 alkaen mm. diplomi-insinöörien, lääketieteen sekä ammattikorkeakoulujen valintakokeisiin erinomaisella menestyksellä. Tämän lisäksi Santeri on opettanut peruskoulu- ja lukiotasolla matemaattisia aineita ja antanut yksityisopetusta ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin valmistuville. Kurssilla keskitytään erityisesti valintakoetyyppisten tehtävien ja vanhojen valintakoetehtävien ratkaisemiseen. Kysymyksiä saa esittää vapaasti luentojen aikana. Sellaista kuin tyhmä kysymys ei ole olemassakaan, joten Santerilta voi kysyä rohkeasti aina kun aihetta sille tulee.

Kurssikokemuksia

Otteita kurssilaisten palautteista kevään 2020 kursseilta:

Mitkä olivat kurssin suurimmat hyödyt sinulle?


”Sain opettajilta paljon vinkkejä ja nippelitietoa.”

”Pysyin paremmin aikataulussa kuin itsekseni. Asiat vaan oli opeteltava siinä aikataulussa kun ne kurssilla käytiin.”

”Asioiden perusteellinen läpikäyminen.”

”Aikataulutus lukemiseen.”

"Lähiopetus kokonaisuudessaan; erityisesti esimerkkitehtävien ja testitehtävien teko tunneilla auttoi kertaamaan aiheita.”

”Harjoituskokeet ja opettajien palaute."

”Opettajat osasivat selittää asiat hyvin ja selkeästi. Luennot olivat mielenkiintoisia ja helposti seurattavissa. Tunneilla myös kerrattiin tehtävien avulla juuri opittuja asioita, mikä oli todella hyödyllistä.”

”Kurssi on loistavasti suunniteltu realistisesti ja päämäärää ajatellen proaktiiviseksi. ”

”Monipuolisesti aktivoiva ja kehittävä opetustapa. Tehtävät monipuolisia ja toteueutaan monipuolisesti. Opetus on mielenkiintoista ja otteessaan pitävää.”

”Kurssille oli mukava tulla joka kerta. Aina jos heräsi kysyttävää, sai hyvän vastauksen.”

Mielipiteesi kurssista kokonaisuutena?


”Kurssi oli erinomainen. Osa fysiikan teoriasta olisi voitu käydä vähän hitaammin. Kirjojen muodossa ollut teoriapaketti oli loistava.”

”Kurssilla oli hyviä visuaalisia malleja periaatteista ja erinäisistä laeista. Myös havainnollistavia näytteitä oli. Moodlessa oli paljon hyviä tehtäviä.”

”Kurssilla oli koottu asiat kokonaisuuksiksi joita oli helppo ymmärtää.”

”Kurssi oli kokonaisuutena oikein kattava ja monipuolinen ja tunnit oltiin järkevästi jaoteltu (enemmän tunteja haastavampiin aihealueisiin, kaikkea ei käyty läpi kerrallaan). ”

Viime kauden (2020) opettajat saivat kurssilaisilta arvosanaksi (1 - 5 asteikolla) 4,29. Arvioitavana olivat opetuksen valintakoekeskeisyys, kannustavuus sekä asioiden esittämistaito.


95% kyselyyn vastanneista kurssilaisista olisi valmiita suosittelemaan kurssia.


 

 


 


Rahaa takaisin kurssista -takuu

Rahaa takaisin kurssista -takuu

Mietityttääkö valmennuskurssille osallistuminen, kun suuri osa opiskelupaikoista täytetään jatkossa suoraan ylioppilasarvosanojen perusteella? Rahaa takaisin kurssista -takuu on ratkaisu ongelmaasi. Jos osallistut valmennuskurssillemme, saat jopa 60 % kurssin hinnasta takaisin, mikäli saat opiskelupaikan suoraan todistusvalinnan perusteella.


Homma toimii näin:

1.Varaa haluamasi kurssi

2.Hae opiskelupaikkaa

3.Jos saat paikan todistusvalinnassa, ilmoita siitä meille ennen valintakoetta tai kun saat tiedon hyväksymisestä

4.Kun vastaanotat tämän paikan, ilmoita siitä meille

5.Maksamme sinulle rahaa takaisin niin, että kurssillesi jää hintaa 40 % täydestä hinnasta.

Ilmoitusten tulee sisältää tieto opiskelupaikan saamisesta ja vastaanottamisesta (valmennuskurssin on pitänyt valmentaa kyseistä hakukohdetta varten, vahvistetun paikan pitää olla sama, kun mihin on päässyt todistusvalinnalla). Ilmoitukset toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen info@eximia.fi. Esimerkiksi kuvankaappaus riittää.

Todistusvalinnan takaisinmaksu on voimassa kaikilla aloilla.

Etäopetuskurssit