Sisältö

Kevään 2021 valintakokeen sisällössä ei muutoksia!

Valintakokeessa on kaikille pakollinen matematiikan osio (3 tehtävää) sekä keskenään toistensa kanssa valinnaiset:

 • fysiikan (2 tehtävää)
 • kemian (2 tehtävää) ja
 • tekniikan alan luovan ongelmanratkaisun (2 tehtävää) osiot

Näistä valinnaisista tehtävistä hakija saa valita yhteensä 3 tehtävää. 


Kursseillamme valmistaudut valintakokeen kaikkiin osioihin, sillä jokaiseen DI-valmennuskurssiimme kuuluu matematiikan, fysiikan, kemian sekä tekniikan alan luovan ongelmanratkaisun opetus.


 

Opetus

Diplomi-insinöörin opintoihin hakeville on tarjolla yhdistelmäkursseja (abi-itseopiskelu- ja valmennuskurssi yhdessä) sekä erittäin tehokkaita valmennuskursseja. Yhdistelmäkurssimme alkavat helmikuussa sekä varsinaisten valmennuskurssien opetus huhtikuussa. Opetuksen määrä ja vaikeustaso vaihtelevat eri kursseilla (ks. tarkemmat kurssikohtaiset kurssikuvaukset).


Helsingin tasokurssilla erityisesti matematiikan opinnot on suunniteltu juuri omaan lähtötasoosi sopivaksi! Kurssin starttaa Moodlessa tehtävä matematiikan alkutasokoe, jonka perusteella kurssilaiset jaetaan kahteen ryhmään lähtötasosta riippuen. Tämä mahdollistaa yksilöllisemmän opetuksen. Huom! Matematiikan tasoryhmien opetusaikataulu on toisistaan erillinen ja tämä kannattaa huomioida jo kurssia valitessa.

Kurssien asiantuntevan opetuksen avulla saat erittäin vankan teoriapohjan sekä raudanlujan laskurutiinin valintakoetta varten. Kurssin opetusaikataulu soveltuu loistavasti päätoimiseen ja tavoitteelliseen opiskelurytmiin, jonka avulla luot erittäin hyvän pohjan valintakokeessa onnistumiselle. Kurssin opetuksen tavoitteena on hioa jo tasokasta taitoasi vaativampiinkin diplomi-insinööriosastojen matematiikan, fysiikan, kemian sekä tekniikan alan luovan ongelmanratkaisun valintakoeosuuksiin. Kurssilla kerrataan teoriaa ja paneudutaan erityisesti vaativiin asiasisältöihin, mutta opetuksen päätavoitteena on saavuttaa raudanluja laskurutiini ja hioa vastaustekniikka huipputasolle. Tämä saavutetaankin kursseilla parhaiten siten, että luentomaisen opetuksen sijaan kurssin pääpaino on erityisesti valintakoetyyppisten tehtävien runsaassa harjoittelussa.

Helsingin tasokurssiin sisältyy matematiikan opetus, tekniikan alan luovan ongelmanratkaisun opetuskerrat sekä fysiikan ja kemian lähiopetuskerrat ja materiaalit.

Tutustu tasokurssiin tarkemmin TÄSTÄ.


Turun, Tampereen sekä Helsingin iltakurssilla opetetaan matematiikkaa, tekniikan alan luovaa ongelmanratkaisua sekä fysiikkaa ja kemiaa valintakokeen vaatimusten mukaisista kursseista. Kurssien oppitunnit koostuvat sekä lyhyemmistä tiiviistä teoriaosuuksista että intensiivisistä laskuharjoituksista, joissa on kurssiemme opetuksen pääpaino. Asiantuntevien opettajien johdolla käydään läpi vanhoja valintakokeita ja lasketaan runsaasti erityyppisiä valintakoetehtäviä. Hyödyllisimmäksi kurssilaisemme ovatkin kokeneet valintakoevaatimusten ymmärtämisen sekä raudanlujan laskurutiinin muodostumisen. Kursseilla perehdytään myös valintakokeen tekniikan alan luovaa ongelmanratkaisua mittaavaan osuuteen, harjoitellaan erillisten aineistojen hallintaa ja seurataan oman oppimisen kehittymistä erillisten harjoituskokeiden ja harjoituspääsykokeen avulla.


Yhdistelmäkursseilla (abi-itseopiskelukurssit + valmennuskurssi) oppiminen aloitetaan kertaamalla lukion oppimäärät opeteltavista aineista täysin sähköisten abi-itseopiskelukurssiemme avulla, joiden jälkeen valmennuskursseilla paneudutaan haastavampiin ja valintakokeessa vaaditun osaamisen tasoisiin tehtäviin. Yhdistelmäkurssimme kurssit sopivat mainiosti käytäväksi ylioppilaskirjoitusten lomassa tai perusteelliseen kertaukseen ennen valmennuskurssia. Valmennuskurssien opetusaikataulu taas on suunniteltu siten, etteivät ne mene päällekkäin ylioppilaskirjoitusten kanssa. Voit yhdistää abi-itseopiskelukurssit jokaiseen diplomi-insinööriosastojen valmennuskurssiimme!

Etäopetuskurssilla opiskelet uudistuneen valintakokeen vaatimat asiasisällöt paikasta riippumatta. Kurssilla opiskellaan opettajan johdolla kurssiaikataulun mukaisesti, ja tunnit tallentuvat sähköiseen oppimisympäristöön katsottavaksi myös myöhemmin. Kurssilla tehdään runsaasti valintakoetyyppisiä harjoituskokeita, jotka tuovat varmuutta omaan opiskelusi etenemiseen. Lisäksi käytössäsi on matematiikan, fysiikan sekä kemian lukion oppimäärien opetusvideot heti ilmoittautumisesi jälkeen, kattavat itseopiskelumateriaalit sekä painetut teoriatiivistelmät tehtävineen.


Kaipaatko apua oikean kurssin valinnassa?

Autamme mielellämme sinua valitsemaan juuri sinun lähtötilanteeseesi sopivan kurssin, joten olethan rohkeasti yhteydessä meihin, mikäli kaipaat apua kurssin valinnassa!

Kurssimateriaali

Kaikkiin valmennuskursseihimme kuuluu painetut Eximian omat teoria- ja tehtävämateriaalit, jotka ovat aina uusimpien valintakoevaatimusten mukaiset ja alojensa asiantuntijoiden laatimat.

Materiaali sisältää:

 • sähköiset valmentautumisohjeet verkko-oppimisympäristössä
 • DI-osastoille valmentavan matematiikan materiaalin, joka sisältää teoriakoosteen lukion pitkästä matematiikasta ja paljon erilaisia tehtäviä malliratkaisuineen
 • matematiikan valintakoetyyppiset tehtävät malliratkaisuineen
 • DI-osastoille valmentavan fysiikan  materiaalin, joka sisältää teoriakoosteen lukion fysiikasta ja paljon erilaisia tehtäviä malliratkaisuineen
 • fysiikan valintakoetyyppiset tehtävät malliratkaisuineen
 • DI-osastoille valmentavan kemian materiaalin, joka sisältää teoriakoosteen lukion kemiasta ja paljon erilaisia tehtäviä malliratkaisuineen
 • kemian valintakoetyyppiset tehtävät malliratkaisuineen


Mille kursseille sisältyy mitäkin materiaalia?

Yhdistelmäkursseille osallistuvat saavat myös painetut abimateriaalit pitkästä matematiikasta sekä fysiikasta ja kemiasta.

Kurssimateriaalit jaetaan ensimmäisellä kurssikerralla. Yhdistelmäkursseille osallistuvat saavat abimateriaalit joulukuusta alkaen.

Voit ostaa kurssimateriaalin myös erikseen itseopiskelupakettina täältä.


Kokeet ja kertaus

Kurssin harjoituspääsykoe

Harjoituspääsykokeessa testaat taitosi ennen todellista valintakoetilannetta. Harjoituspääsykoe laaditaan, toteutetaan ja arvioidaan valintakokeen tapaan. Harjoituspääsykokeen aikana tulet tutuksi valintakokeeseen liittyvän paineen kanssa ja opit hallitsemaan ajankäyttöäsi. Näin saat todellista harjoitusta ja rutiinia varsinaiseen valintakokeeseen. Samalla voit verrata osaamistasi suhteessa muihin pyrkijöihin ja aikaisempien vuosien pisterajoihin.

Kertaus

Kertauksesta haet hyvän henkisen latauksen ja viimeiset vinkit valintakokeeseen. Kertauksessa käydään läpi opettajan johdolla harjoituspääsykokeen kysymykset ja kerrataan valintakoealueen keskeisimmät asiat. Samalla sinulla on vielä mahdollisuus kysyä opettajalta mieltäsi askarruttavista asioista. Tavoitteena on saavuttaa hyvä vire ja varmuus valintakokeeseen.

Voit ostaa harjoituspääsykokeen ja kertauksen myös erillisenä pakettina täältä. 

Itseopiskelumateriaalin tilaajamme voivat ostaa koe- ja kertauspaketteja -50% alennuksella.

Verkko-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristön kautta pääset aloittamaan ohjatun valmentautumisen jo hyvissä ajoin ennen kurssia ja se on tukenasi koko valmentautumisprosessisi ajan.

Moodle sisältää muun muassa

 • tietoa valintakokeesta ja ohjeita oikeaoppiseen valmentautumiseen
 • "Uutiset" -palstan, josta seuraat ajankohtaisia asioita ja kurssin tapahtumia
 • alkutasokokeet matematiikasta sekä fysiikasta ja kemiasta
 • opettajien esittelyviestit
 • opettajien opetusmateriaalit
 • tuntitehtäviä ja malliratkaisuja.

Saat Moodle-tunnuksesi seuraavana arkipäivänä tilauksestasi sähköpostiin tai ensimmäisen laskusi mukana. Tarkistathan myös roskapostikansiosi! Moodle on käytössäsi koko kurssin ajan aina valintakokeeseen saakka.