Seuraamme pandemian kehittymistä ja siirrymme tarpeen vaatiessa etäopetukseen. Lue lisää →

Opettajat

Kursseillamme sinua valmentavat seuraavat opettajat:


Helsinki

DI aamu Helsinki (tasokurssi) ja DI ilta Helsinki 

Helsingin kevään 2020 diplomi-insinöörien matematiikan opettajana toimii Eximian matematiikan valmennuksen konkariopettaja Toni Nordlund. Eximialla Toni on vetänyt DI valmennusta sekä pitkän matematiikan abikursseja jo vuodesta 2015 lähtien ja kaudesta toiseen erinomaisilla opiskelijapalautteilla. Toni on koulutukseltaan valtiotieteen lisensiaatti teoreettisen taloustieteen puolelta. Matematiikan opettajana hänellä on laaja kokemus sekä valmennus- että korkeakoulutasolla. Tonin opetustyyli on dynaaminen ja vuorovaikutteinen. Matemaattisten ilmiöiden selkeä havainnollistaminen, oppilaiden motivointi ja rohkaisu luoviin ratkaisuihin ovat hänelle keskeisiä tavoitteita.

Helsingin kevään 2020 diplomi-insinöörien fysiikan opettajana toimii Santeri Lindberg. Santeri on opettanut Eximialla fysiikkaa vuodesta 2014 alkaen mm. diplomi-insinöörien, lääketieteen sekä ammattikorkeakoulujen valintakokeisiin erinomaisella menestyksellä. Tämän lisäksi Santeri on opettanut peruskoulu- ja lukiotasolla matemaattisia aineita ja antanut yksityisopetusta ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin valmistuville. Kurssilla keskitytään erityisesti valintakoetyyppisten tehtävien ja vanhojen valintakoetehtävien ratkaisemiseen. Kysymyksiä saa esittää vapaasti luentojen aikana. Sellaista kuin tyhmä kysymys ei ole olemassakaan, joten Santerilta voi kysyä rohkeasti aina kun aihetta sille tulee.

Kemian opettajana toimii Matti Karvonen. Matti on toiminut useassa lukiossa kemian, fysiikan ja matematiikan opettajana sekä aiemmin myös Eximialla lääketieteen valmennuskurssin opettajana. Juuri parhaillaan - ennen maalis-huhtikuussa alkavia Eximian valmennuskursseja – Matti tarkastaa lukion abiturienttien tämän kevään kemian yo-tehtäviä.Matin mukaan valintakokeessa olennaista on riittävä laskurutiini perustehtävätyypeissä sekä aineistotyyppisten soveltavien tehtävien hallinta. Peruslogiikka hankalaltakin vaikuttavien sovellustehtävien taustalla on lopulta varsin yksinkertainen. Matti ohjeistaakin valmistautumaan pääsykokeeseen tekemällä mahdollisimman paljon eri tyyppisiä tehtäviä. Opetuksessa Matti pyrkii keskittymään lukiossa haastaviksi koettujen aihepiirien selventämiseen sekä eri tyyppisten ratkaisustrategioiden opettamiseen. Ohjeeksi ennen kurssin alkua Matti ohjeistaa seuraavasti: Lukion oppimäärä kannattaa kerrata jo ennen kurssin alkua, jotta kurssista saa parhaan mahdollisen hyödyn irti pääsykoevalmistautumista silmällä pitäen. Kurssilla kannattaa esittää toiveita hankalien aihepiirien kertaamiseksi sekä kysyä heti, jos jotain jää epäselväksi...mutta ennenkaikkea: tehkää ahkerasti itsenäisesti tehtäviä. Sisäänpääsy teknillisille aloille vaatiikaikiltapaljon työtä – ja nimenomaan omien korviensa välissä tehtävää ajatustyötä.

Tampere

Tampereen kevään 2020 diplomi-insinöörien matematiikan ja fysiikan opettajana toimii kurssia viime vuonnakin vetänyt Pinja Peltohaka. Pinjan tausta on teknillisessä fysiikassa ja matematiikassa, joten DI-opinnot ja niihin pyrkiminen ovat myös hänelle tuttua. Pinjalla on lisäksi aineenopettajan pätevyys hallussaan. Oppilaiden antamassa kurssipalautteessa viime keväänä toistui usein seuraavien palautteiden kaltainen sisältö: "Oli itse perehtynyt tehtäviin hyvin ja selkeästi oma taito näkyi ja toi opetuksen kannalta huolettoman olon." sekä "Hän osasi olla hyvin kannustava myös vaikeiden asioiden yhteydessä. Opetuksesta tuli varma olo, kun huomasi, että hän oli itse oikeasti paneutunut tehtäviin ja niiden ratkaisuihin."

Kurssin kemian opettajana toimii pidetty opettajamme FM Irene Uski. Irene on toiminut Eximian kemian opettajana vuodesta 2015 lähtien useilla kursseillamme, joten hänellä on vahva osaaminen valintakokeisiin valmentamisesta. Kurssin pääpaino on valintakoetyyppisissä tehtävissä. 

Turku

Turun kevään 2020 diplomi-insinöörien matematiikan, fysiikan ja kemian opettajana toimii Eximialla juuri aloittanut Hanna Lammasniemi. Hanna on koulutukseltaan matemaattisten aineiden opettaja, ja hän on opettanut matemaattisia aineita peruskoulu- ja lukiotasolla sekä pitänyt kertauskurssia abiturienteille. Kurssin pääpaino on erilaisissa valintakoetyyppisissä tehtävissä ja vanhoissa valintakoetehtävissä. Hanna on aina valmis vastaamaan opiskelijoiden mieltä askarruttaviin kysymyksiin, joten älä epäröi kysyä Hannan luennoilla!


 
DI Verkkokurssi

Kevään 2020 diplomi-insinöörien matematiikan opettajana toimii Eximian matematiikan valmennuksen konkariopettaja Toni Nordlund. Eximialla Toni on vetänyt DI valmennusta sekä pitkän matematiikan abikursseja jo vuodesta 2015 lähtien ja kaudesta toiseen erinomaisilla opiskelijapalautteilla. Toni on koulutukseltaan valtiotieteen lisensiaatti teoreettisen taloustieteen puolelta. Matematiikan opettajana hänellä on laaja kokemus sekä valmennus- että korkeakoulutasolla. Tonin opetustyyli on dynaaminen ja vuorovaikutteinen. Matemaattisten ilmiöiden selkeä havainnollistaminen, oppilaiden motivointi ja rohkaisu luoviin ratkaisuihin ovat hänelle keskeisiä tavoitteita. 

Kevään 2020 diplomi-insinöörien fysiikan opettajana toimii Santeri Lindberg. Santeri on opettanut Eximialla fysiikkaa vuodesta 2014 alkaen mm. diplomi-insinöörien, lääketieteen sekä ammattikorkeakoulujen valintakokeisiin erinomaisella menestyksellä. Tämän lisäksi Santeri on opettanut peruskoulu- ja lukiotasolla matemaattisia aineita ja antanut yksityisopetusta ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin valmistuville. Kurssilla keskitytään erityisesti valintakoetyyppisten tehtävien ja vanhojen valintakoetehtävien ratkaisemiseen. Kysymyksiä saa esittää vapaasti luentojen aikana. Sellaista kuin tyhmä kysymys ei ole olemassakaan, joten Santerilta voi kysyä rohkeasti aina kun aihetta sille tulee.

Kemian opettajana toimii Matti Karvonen. Matti on toiminut useassa lukiossa kemian, fysiikan ja matematiikan opettajana sekä aiemmin myös Eximialla lääketieteen valmennuskurssin opettajana. Juuri parhaillaan - ennen maalis-huhtikuussa alkavia Eximian valmennuskursseja – Matti tarkastaa lukion abiturienttien tämän kevään kemian yo-tehtäviä. Matin mukaan valintakokeessa olennaista on riittävä laskurutiini perustehtävätyypeissä sekä aineistotyyppisten soveltavien tehtävien hallinta. Peruslogiikka hankalaltakin vaikuttavien sovellustehtävien taustalla on lopulta varsin yksinkertainen. Matti ohjeistaakin valmistautumaan pääsykokeeseen tekemällä mahdollisimman paljon eri tyyppisiä tehtäviä. Ohjeeksi ennen kurssin alkua Matti ohjeistaa seuraavasti: Lukion oppimäärä kannattaa kerrata jo ennen kurssin alkua, jotta kurssista saa parhaan mahdollisen hyödyn irti pääsykoevalmistautumista silmällä pitäen. Kurssilla kannattaa kysyä heti, jos jotain jää epäselväksi...mutta ennenkaikkea: tehkää ahkerasti itsenäisesti tehtäviä. Sisäänpääsy teknillisille aloille vaatii kaikilta paljon työtä – ja nimenomaan omien korviensa välissä tehtävää ajatustyötä.