Sisältö

Valmennuskurssista etumatkaa valintakokeisiin

Järjestämme Helsingissä valmennuskurssin Kuopioon (Itä-Suomen yliopistoon) hakeville. Helsingin yliopistoon ei ole enää mahdollista hakea suoraan opiskelemaan ravitsemustiedettä, sinun on kuitenkin mahdollista opiskella ravitsemustiedettä maisteriohjelmassa. Kuopioon valmentavalla valmennuskurssilla tullaan keväällä 2019 järjestämään opetusta biologiassa, kemiassa sekä ravitsemustieteessä.


Opetus

Kursseillamme opetus tähtää valintakokeessa onnistumiseen, joten opetusohjelmat rakennetaan aina kunkin aineen valintakoevaatimusten pohjalta. Valintakokeiden hyvä tuntemus onkin perusedellytys opettajillemme. Tunneilla käydään monipuolisesti läpi valintakoevaatimuksiin kuuluvia asioita: teoriaosuuden lisäksi pääset harjoittelemaan valintokokeelle tyypillisiä tehtäviä, jotta valintakokeen tehtävät tulevat sinulle tutuiksi ja tehtävien tekemisen rutinii kehittyy!Kurssimateriaali

Kaikkiin valmennuskursseihimme kuuluu Eximian oma teoria- ja tehtävämateriaali, joka on aina uusimpien valintakoevaatimusten mukainen ja alan asiantuntijoiden laatima.

Itä-Suomen yliopistoon valmentava materiaali sisältää
 • valmentautumisohjeet
 • teoria- ja tehtäväkoosteen malliratkaisuineen lukion biologian kursseista
 • teoria- ja tehtäväkoosteen malliratkaisuineen lukion kemian kursseista
 • teoria- ja tehtäväkoosteen malliratkaisuineen ravitsemustiede-osiosta
HUOM. Pitkille kursseille osallistuvat saavat myös biologian ja kemian abi-osuudessa käytettävät materiaalit.

Materiaali jaetaan ensimmäisellä kurssikerralla.

Voit ostaa itseopiskelumateriaalin myös erillisenä pakettina täältä.

Kokeet ja kertaus

Harjoituspääsykokeessa testaat taitosi ennen todellista valintakoetilannetta. Harjoituspääsykoe laaditaan, toteutetaan ja arvioidaan valintakokeen tapaan. Kokeen aikana tulet tutuksi valintakokeeseen liittyvän paineen kanssa ja opit hallitsemaan ajankäyttöäsi. Näin saat todellista harjoitusta ja rutiinia varsinaiseen valintakokeeseen. Samalla voit verrata osaamistasi suhteessa muihin pyrkijöihin ja aikaisempien vuosien pisterajoihin.


Kertauksessa käydään läpi harjoituspääsykoetehtävät sekä niiden oikeat vastaukset. Kertaustilaisuudessa kerrataan lisäksi keskeisimmät valintakoealueen asiat. Samalla sinulla on mahdollisuus kysyä opettajalta, jos jokin asia on jäänyt askarruttamaan. Tavoitteena on saavuttaa hyvä vire ja varmuus valintakokeeseen.

Voit ostaa harjoituspääsykokeen ja kertauksen myös erillisenä pakettina täältä.

Verkko-oppimisympäristö Moodle

Eximian verkko-oppimisympäristön Moodlen kautta pääset aloittamaan ohjatun valmentautumisen jo ennen kurssia ja, oppimisympäristö on tukenasi koko valmentautumisprosessisi ajan.

Eximian verkko-oppimisympäristö Moodle sisältää muun muassa
 • oppimiseen orientoivat ennakkotehtävät jo ennen kurssin alkua
 • kattavat opetusvideot tehtävineen kemiasta, biologiasta ja ravitsemustieteestä
 • tasokokeet kemiasta, biologiasta ja ravitsemustieteestä
 • ohjeita oikeaoppiseen valmentautumiseen
 • "Ajankohtaista" -palstan, josta seuraat kurssin tapahtumia
 • opettajien esittelyviestit
 • opettajien luentomateriaalit ja tunneilla tehdyt tehtävät

Pääset kirjautumaan Moodleen pian tehtyäsi varauksen kurssille.