Kurssien sisältö

Eximia tarjoaa monipuolisen kurssivalikoiman psykologian yhteisvalinnan sekä Jyväskylän valintakoetta varten. Järjestämme kursseja neljässä eri kaupungissa. Kursseilla keskitytään valintakokeessa vaadittujen taitojen tehokkaaseen harjoittelemiseen. Helsingin, Tampereen ja Turun kursseihin kuuluu luentoja tilastomatematiikasta, logiikasta ja artikkelikokoelmasta. Lisäksi kursseihin kuuluu välikoe, kenraalikoe ja kertaus joiden avulla pääset testaamaan taitojesi kehittymistä kurssin aikana. Jyväskylään valmentaviin kursseihin sisältyy luentoja tilastomatematiikasta ja artikkelikokoelmasta sekä kenraalikoe ja kurssin päättävä kertaus.

Voit tutustua kursseihimme ja niiden verkko-oppimisympäristö Moodleen lunastamalla verkkokaupasta ilmaisen kurssinäytteen.


Opetus kurssilla

Opettajat

Psykologian kursseilla toimii opettajina henkilöitä jotka tietävät tarkalleen, mitkä asiat valintakoekirjallisuudessa ovat oleellisia ja mihin asioihin kannattaa keskittyä. Opettajamme ovat omien alojensa asiantuntijoita ja heillä on tarvittava osaaminen jotta kirjojen vaikeatkin asiat avautuvat paremmin luennoilla. Korostamme opetuksessamme valintakoekeskeisyyden lisäksi asiantuntemusta, esiintymistaitoa sekä innostavaa otetta työhön. Opettajamme ovat tavallisesti taustaltaan vastavalmistuneita, tai opintojensa loppusuoralla olevia nuoria osaajia.

Tutor

Hiljattain oman valintakokeensa selvittänyt tutor on tukenasi koko hakuprosessisi ajan - lukusuunnitelman teosta valintakoejännityksen helpottamiseen. Tutorilta saat arvokkaita vinkkejä omaan lukemiseesi ja kuulet esimerkkejä siitä, millaista työtä onnistuminen on häneltä vaatinut. Tutorit myös valvovat kurssin koetilaisuudet.

Kurssin valinta

Eximia tarjoaa monenlaisia psykologian valmennuskursseja Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä. Löydä ja varaa kursseista itsellesi sopivin!

Pitkät kurssit on suunniteltu yhteisvalinnan tilastomatematiikassa paljon apua ja kertausta tarvitseville. Aikaisempi aloitus, runsas lähiopetus, lukuisat tehtävät ja rauhallinen etenemistahti parantavat asioiden omaksumistasi. Kursseilla on kaksikymmentä tilastomatematiikan opetuskertaa, joiden aikana tilaston valintakoekirja ja lisämateriaali ehditään käydä läpi perinpohjaisesti. Pitkien kurssien tilastomatematiikan osio järjestetään ilta-aikaan ja siksi kurssi soveltuu erityisen hyvin työssä käyville tai päiväaikaan opiskeleville. Valintakoeartikkeleiden julkaisun jälkeen Turussa ja Tampereella niihin paneudutaan oppitunneilla heti aamusta, kun taas Helsigissä myös aineisto-opetus on ilta-aikaan.

Aamukurssilla opiskelet heti päivän aluksi tehokkaasti ja intensiivisesti valintakoevaatimusten mukaisen tilastomatematiikan osuuden ja osallistut valintakoeartikkeleihin keskittyvään aineistovalmennukseen. Aamukurssi jättää iltapäivät vapaaksi itsenäiseen opiskeluun. Kurssi auttaa  keskittymään täydellä teholla valintakokeeseen valmentautumiseen ylioppilaskirjoitusten jälkeen ja soveltuu siksi erityisen hyvin abiturienteille . Aamukursseja järjestetään sekä yhteisvalinnassa hakeville että Jyväskylään pyrkiville.

Ilta- ja viikonloppukurssit Jyväskylään Jyväskylässä ja Helsingissä tarjoavat mahdollisuuden myös työssäkäyville valmentautua opettajan johdolla Jyväskylän yliopiston psykologian pääsykokeeseen. Kurssit vastaavat sisällöltään aamukursseja. 

Tilastomatematiikan kurssit sisältävät ainoastaan tilastomatematiikan opetuksen. Jos koet pystyväsi perehtymään aineistoartikkeleihin parhaiten itsenäisesti, mutta tarvitset apua tilastomatematiikassa, kannattaa suunnata tilastomatematiikan kurssille. Tilastomatematiikan opetus on ilta-aikaan, joten pystyt kurssin kanssa rinnakkain käymään päivätöissä tai opiskelemaan päivisin. Kurssi järjestetään yhdessä Helsingin, Turun ja Tampereen pitkien psykologian kurssien kanssa. 

Aineistokurssit on suunnattu tilastomatematiikan hyvin hallitseville. Saatat olla hakenut psykologialle aiemmin tai olet opiskellut toisaalla tilastomatematiikkaa, jolloin et tarvitse lähiopetusta matematiikassa. Jos kuitenkin toivoisit saavasi käyttöösi valintakoeartikkelien tiivistelmät, haluaisit kerrata sisältöjä tehtävin ja selvittää vaikeimmatkin termit opettajan havainnollistavassa lähiopetuksessa, on tämä kurssi sinua varten. Kurssi järjestetään yhdessä Helsingin, Turun ja Tampereen pitkien psykologian kurssien kanssa.

Kaikki kurssit sisältävät harjoituspääsykokeen ja kertauksen.

Kurssimateriaalit

Kaikkiin valmennuskursseihimme kuuluu Eximian oma teoria- ja tehtävämateriaali, joka on aina uusimpien valintakoevaatimusten mukainen ja alan asiantuntijoiden laatima. Kurssimateriaali jaetaan ensimmäisellä kurssikerralla.

Materiaali sisältää:
 • valmentautumisohjeet
 • teoria- ja tehtävätiivistelmän malliratkaisuineen tilastomatematiikan valintakoekirjasta
 • teoria- ja tehtävätiivistelmän loogisesta päättelystä
 • teoria- ja tehtävätiivistelmän psykologian artikkeleista

Kokeet ja kertaukset

Psykologian kurssiin kuuluu valintakoetta simuloiva harjoituspääsykoe. Lisäksi Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle valmentavat kurssit sisältävät myös välikokeen, jossa harjoitellaan tilastotieteen taitoja. Kysymykset laaditaan siten että ne vastaisivat mahdollisimman tarkasti valintakoetyyppisiä kysymyksiä.

Kertauksesta haet hyvän henkisen latauksen ja viimeiset vinkit valintakokeeseen. Kertaustilaisuudessa käydään läpi harjoituspääsykoe ja kerrataan keskeisimmät valintakoealueen asiat. Samalla sinulla on mahdollisuus kysyä opettajalta, jos jokin asia on jäänyt askarruttamaan. Tavoitteena on saavuttaa hyvä vire ja varmuus valintakokeeseen.

Voit ostaa harjoituspääsykokeen ja kertauksen myös erillisenä pakettina täältä. 

Moodle

Moodle-oppimisympäristön kautta pääset aloittamaan ohjatun valmentautumisen jo heti kurssi-ilmoittautumisesi jälkeen ja se on tukenasi koko valmentautumisprosessisi ajan. 

Moodle sisältää 
 • Valmentautumisohjeet
 • Opettajan ja tutoreiden tervehdykset
 • Uutiset-palstan, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
 • Kurssiaikataulun
 • Ennakkotehtävät
 • Opettajien tunneilla käyttämät luentomateriaalit
 • Opettajien laatimat tuntitehtävät ja niiden ratkaisut
 • Keskustelualueen, jossa voit kysyä apua opettajilta ja olla yhteydessä kurssikavereihisi
 • Kurssin kokeet

Pääset kirjautumaan Moodleen pian kurssivarauksen tehtyäsi sähköpostiisi lähetettävillä moodle-tunnuksilla. Moodle on käytössäsi koko kurssi ajan.