Sisältö

Eximia tarjoaa monipuolisen kurssivalikoiman psykologian  valintakoetta varten. Järjestämme kursseja neljässä eri kaupungissa. Kursseilla keskitytään valintakokeessa vaadittujen taitojen tehokkaaseen harjoittelemiseen. Kursseihin kuuluu luentoja tilastomatematiikasta, logiikasta ja artikkelikokoelmasta. Lisäksi kursseihin kuuluu välikoe, kenraalikoe ja kertaus joiden avulla pääset testaamaan taitojesi kehittymistä kurssin aikana.

Voit tutustua kursseihimme ja niiden verkko-oppimisympäristö Moodleen lunastamalla verkkokaupasta ilmaisen kurssinäytteen.


Mikä kurssi soveltuu Sinulle parhaiten?

Pitkät kurssit on suunniteltu tilastomatematiikassa paljon apua ja kertausta tarvitseville. Aikaisempi aloitus, runsas lähiopetus, lukuisat tehtävät ja rauhallinen etenemistahti parantavat asioiden omaksumistasi. Pitkien kurssien tilastomatematiikan osio järjestetään ilta-aikaan ja siksi kurssi soveltuu erityisen hyvin työssä käyville tai päiväaikaan opiskeleville. Valintakoeartikkeleiden julkaisun jälkeen Turussa ja Tampereella niihin paneudutaan oppitunneilla heti aamusta, kun taas Helsigissä myös aineisto-opetus on ilta-aikaan.

Aamukurssilla opiskelet heti päivän aluksi tehokkaasti ja intensiivisesti valintakoevaatimusten mukaisen tilastomatematiikan osuuden ja osallistut valintakoeartikkeleihin keskittyvään aineistovalmennukseen. Aamukurssi jättää iltapäivät vapaaksi itsenäiseen opiskeluun. Kurssi auttaa keskittymään täydellä teholla valintakokeeseen valmentautumiseen ylioppilaskirjoitusten jälkeen ja soveltuu siksi erityisen hyvin abiturienteille.

Ilta- ja viikonloppukurssit Jyväskylässä tarjoavat mahdollisuuden myös työssäkäyville valmentautua opettajan johdolla psykologian pääsykokeeseen. Kurssit vastaavat sisällöltään aamukursseja.

Verkkokurssi mahdollistaa opiskelun missä vain ja milloin haluat! Pääset aloittamaan opiskelun heti. Tukenasi on lähiopetuksemme opettajat, jotka vastaavat mieltä vaivaaviin kysymyksiisi sähköisessä oppimisympäristössämme. 

Kaikki kurssit sisältävät harjoituspääsykokeen ja kertauksen.


Opetus kurssilla

Opettajat

Psykologian kursseilla toimii opettajina henkilöitä jotka tietävät tarkalleen, mitkä asiat valintakoekirjallisuudessa ovat oleellisia ja mihin asioihin kannattaa keskittyä. Opettajamme ovat omien alojensa asiantuntijoita ja heillä on tarvittava osaaminen jotta kirjojen vaikeatkin asiat avautuvat paremmin luennoilla. Korostamme opetuksessamme valintakoekeskeisyyden lisäksi asiantuntemusta, esiintymistaitoa sekä innostavaa otetta työhön. Opettajamme ovat tavallisesti taustaltaan vastavalmistuneita, tai opintojensa loppusuoralla olevia nuoria osaajia.

Tutor

Hiljattain oman valintakokeensa selvittänyt tutor on tukenasi koko hakuprosessisi ajan - lukusuunnitelman teosta valintakoejännityksen helpottamiseen. Tutorilta saat arvokkaita vinkkejä omaan lukemiseesi ja kuulet esimerkkejä siitä, millaista työtä onnistuminen on häneltä vaatinut. Tutorit myös valvovat kurssin koetilaisuudet.

Kurssimateriaalit

Kaikkiin valmennuskursseihimme kuuluu Eximian oma teoria- ja tehtävämateriaali, joka on aina uusimpien valintakoevaatimusten mukainen ja alan asiantuntijoiden laatima. Kurssimateriaali jaetaan ensimmäisellä kurssikerralla.

Materiaali sisältää:
 • valmentautumisohjeet
 • teoria- ja tehtävätiivistelmän malliratkaisuineen tilastollisten menetelmien perusteista
 • teoria- ja tehtävätiivistelmän loogisesta päättelystä
 • teoria- ja tehtävätiivistelmän psykologian artikkeleista

Kokeet ja kertaukset

Psykologian kurssiin kuuluu valintakoetta simuloiva harjoituspääsykoe. Lisäksi kurssit sisältävät välikokeen, jossa harjoitellaan tilastotieteen taitoja. Kysymykset laaditaan siten että ne vastaisivat mahdollisimman tarkasti valintakoetyyppisiä kysymyksiä.

Kertauksesta haet hyvän henkisen latauksen ja viimeiset vinkit valintakokeeseen. Kertaustilaisuudessa käydään läpi harjoituspääsykoe ja kerrataan keskeisimmät valintakoealueen asiat. Samalla sinulla on mahdollisuus kysyä opettajalta, jos jokin asia on jäänyt askarruttamaan. Tavoitteena on saavuttaa hyvä vire ja varmuus valintakokeeseen.

Voit ostaa harjoituspääsykokeen ja kertauksen myös erillisenä pakettina täältä. 

Moodle

Moodle-oppimisympäristön kautta pääset aloittamaan ohjatun valmentautumisen jo heti kurssi-ilmoittautumisesi jälkeen ja se on tukenasi koko valmentautumisprosessisi ajan. 

Moodle sisältää 
 • Valmentautumisohjeet
 • Opettajan ja tutoreiden tervehdykset
 • Uutiset-palstan, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
 • Kurssiaikataulun
 • Ennakkotehtävät
 • Asiantuntijan laatimat monipuoliset opetusvideot sekä tehtävät matematiikasta ja tilastotieteestä (30 tuntia)
 • Tasokokeet tilastotieteestä, joiden avulla voit testata osaamistasi
 • Opettajien tunneilla käyttämät luentomateriaalit
 • Opettajien laatimat tuntitehtävät ja niiden ratkaisut
 • Keskustelualueen, jossa voit kysyä apua opettajilta ja olla yhteydessä kurssikavereihisi
 • Kurssin kokeet

Pääset kirjautumaan Moodleen pian kurssivarauksen tehtyäsi sähköpostiisi lähetettävillä moodle-tunnuksilla. Moodle on käytössäsi koko kurssi ajan.