Hallintotieteen valmennuskurssit

Kurssien sisältö

Hallintotieteiden valmennuskurssin avulla varmistat, että oppimisesi etenee aikataulussa ja on tuloksellista. Kurssi alkaa introlla, jossa keskitytään kurssin tavoitteiden kirkastamiseen sekä opiskeluteknisten valmiuksien virittämiseen. Varsinainen opetus rakentuu valintakokeen tapaan aineistovalmennuksesta.

Kurssin tavoitteena on antaa eväät erilaisten aineistojen lukemiseen, sisäistämiseen ja jäsentämiseen sekä tutustuttaa sinut jo ennakkoon eri aineistotehtävätyyppeihin. Kurssilla harjoitellaan myös valintakokeen arvostelussa korostettua vastaustekniikkaa, jossa punnitaan tiedollisen osaamisen lisäksi pyrkijän kykyä tiivistää ja jäsentää vastaukset mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Hyvään valintakoemenestykseen ei vielä johda keskeisten asioiden ulkoa opettelu, vaan hakijan tulee osata vastata kysymyksiin analyyttisesti soveltaen sekä aineiston pohjalta.

Kurssilla pääset testaamaan taitojasi myös täysimittaisessa, todellisen valintakoetilanteen mukaisesti järjestetyssä harjoituspääsykokeessa, joka arvioidaan ja pisteytetään valintakokeen tapaan. Kurssit päättää kertaus, jossa käydään opettajan johdolla läpi harjoituspääsykokeen malliratkaisut sekä kurssin ydinasiat. Kertauksen jälkeen tiedät, miten käyttää viimeiset päivät ennen valintakoetta koemenestyksen takaamiseksi.


Hallintotieteiden valmennuskurssit löydät täältä.

Valintakoetietoja

Hallintotieteet mukaan yhteiskuntatieteellisen alan valintakoeyhteistyöhön 2024!

Hallintotieteissä tarkastellaan muuttuvaa hallintoa erilaisista näkökulmista. Opiskelijana perehdyt organisaatioiden, johtamisen, talouden ja hallinnon oikeudellisiin perusteisiin sekä kehität ymmärrystäsi hallinnon alueellisista ja ympäristöpoliittisista vaikutuksista. Valintakokeessa sinun on osoitettava, että hallitset laajojakin kokonaisuuksia ja ymmärrät ilmiöiden välisiä suhteita. Menestymiseen edellytetään taitoa soveltaa tietoa ja vastata analyyttisesti valintakoekysymyksiin.

Tampereen ja Vaasan yliopistojen hallintotieteiden hakukohde on mukana yhteiskuntatieteellisen alan yhteisvalinnassa keväällä 2024, eli voit pyrkiä samalla valintakokeella näihin hallintotieteiden koulutusohjelmiin tai muihin yhteiskuntatieteellisen alan hakukohteisiin.

Hallintotieteiden vanhat valintakokeet löytyvät täältä.

Hakijamäärät kevät 2023

Hakukohde

Kaikki hakijat 2023

Ylin hakukohde yhteisvalinnassa

Aloituspaikat

Vaasan yliopisto

678

111

95

Tampereen yliopisto

1242

414

132

Kurssikokemuksia

Otteita kurssilaisten palautteista aiempien vuosien kursseilta:

Kevät 2023

"Saavutin opiskelupaikan ja opettaja oli paras. Erityiskiitos kuuluu siis huipulle opettajallemme, joka oli aina niin kannustava ja loi minuunkin paljon uskoa😊." 

"Meidän ope teki tosi kattavat tietopaketit ja kerto asioista kattavasti ja kannusti ja tsemppasi niin hyvin❤️!Hän oli itsekin motivoitunut, joten se auttoi itseänikin jaksamaan koko luku urakan läpi!!"

"Opin aineistojen lukua, vastaustekniikkaa ja hallintotieteellistä ajattelua sekä ylipäänsä opiskeluihin tähtäävää oikeaa asennetta."

"Kurssi oli loistava, tän vuoden valintakoe oli vaan vähän vaikea, mutta osasinkin odottaa sitä, mutta koetta varten kuitenkin kaikki oli saatavilla kurssilta!"

"Opettaja oli loistava ja todella kannustava. Ihan paras."

" [Opettaja] Kannusti ja tsemppasi ja teki tietopaketteja oli itsekin tehnyt valtavasti meidän kurssin ja oppimisemme eteen!"

Kevät 2022

"Nyt on ihan rauhallinen olo lähteä kokeeseen."

"Kokonaisuus oli kattava ja tietoa oli helposti saatavilla. Opetuksessa tai kurssikokonaisuudessa ei ollut mitään huomautettavaa. Erityiskiitokset vielä opettajalle laadukkaasta opetuksesta!"

"Löysi ne oleelliset asiat joita piti tankata enemmän. Luentorakenteet olivat joustavia ja tehtäviä oli paljon."

"Eximian materiaali, jonka tiivistelmät, oikein/väärin -väittämät ja esseetehtävät olivat todella hyödyllisiä ja opettavaisia."

"Kokonaisuuksien koostaminen ja eri tärppien löytäminen auttoivat varmasti myös koesuorituksessa."


 

Kevät 2021


Mitkä olivat kurssin suurimmat hyödyt sinulle?


”Kurssi antoi todella hyviä vinkkejä siihen, mitä lukea ja hyvän yleiskatsauksen sille, mitä pääsykokeelta voi odottaa.”

”Kurssin avulla sain kokoon mahdollisimman hyvän kokonaiskäsityksen kaikista aiheista ja opin yhdistämään ne toisiinsa. Myöskin harjoituskoe antoi varmuutta pääsykoetta varten.”

”Tuntitehtävät ja pistarit, itseopiskelumateriaali.”

Itseopiskelumateriaali, se että tunneilla pystyi kysymään, jos ei ymmärtänyt jotain. Englanninkielisten kappaleiden yhdessä läpikäynti.”

”[Opettaja] oli koko ajan mukana prosessissa hyvin valmentajan roolissa (paljon enemmän kuin vain opettaja) ja auttoi aina vastaamalla kaikkiin kysymyksiin kaikille tasapuolisesti ja reilusti.”

”Kurssi auttoi jaksottamaan omaa opiskelua ja niin sanotusti patisti siihen, kun halusi pysyä ajan tasalla kurssin kanssa.”


Mielipiteesi kurssista kokonaisuutena?


”Kurssi oli hyvin järjestetty. Vaikka etäyhteyksien varassa oltiin, niin saatiin käytyä asiat yhtä hienosti, miten lähiopetuksellakin.”

”Hyvää opetusta ja mukava vetäjä!”

Viime kauden (2021) opettajat saivat kurssilaisilta arvosanaksi (1 - 5 asteikolla) 4,19. Arvioitavana olivat opetuksen valintakoekeskeisyys, kannustavuus sekä asioiden esittämistaito.


9/10 kurssilaisista olisi valmis suosittelemaan kurssia.

Kevät 2020


Mitkä olivat kurssin suurimmat hyödyt sinulle?


"Monipuolinen tehtävien teko ja joka tuntien alussa käytiin edellisestä aiheesta pienryhmissä oikein/väärin väittämiä. Selkeä opettaja oli aivan huikea, eikä hän sählännyt turhia.”

”Kurssi antoi selkeän rungon ja osatavoitteet omalle opiskelulle, opetus auttoi löytämään pääsykokeen kannalta keskeiset teemat ja apua oli aina saatavilla. Missään vaiheessa ei iskenyt toivottomuuden tunnetta, kun opiskelu oltiin aloitettu yhdessä hyvissä ajoin kannustavassa ilmapiirissä.”

”Aineistotehtäviä tuli harjoiteltua runsaasti, mikä oli minulle hyvä. Lisäksi mikään ei jäänyt epäselväksi, sillä aina sai vastauksen, jos jotain asiaa ei ymmärtänyt.”

”Aineistotehtävien teko ja opettajan palaute.”

"Verkkokurssi! Ei tarvinnut kömpiä koululle tai jonnekin, vaan pystyi ihan kotoa aloittamaan lukupäivän luennolla.”

”Selkeyden saaminen alueisiin, vastaustekniikan hiominen. Kurssi antoi myös rakennetta omalle lukemiselle.”

”Vastaustekniikan opettaminen ja termistön auki selittäminen.”

”Asioiden läpikäynti huolella opettajajohtoisesti.”

Mielipiteesi kurssista kokonaisuutena?


”Kokonaisuus oli laaja ja kattava.”

"Kurssi antoi hyvä pohjan omalle lukusuunnitelmalle, ja muiden oppilaiden näkemysten saaminen auttoi omaa lukemista. Kurssilla kuuli muiden opiskelijoiden näkökulmaa opittuihin asioihin liittyen, mikä myös rikastutti omaa ajattelua.”

”Kiitos kurssista!”

”Kurssi ja opettaja hyviä!”

”Kokonaisuutena kurssi toimi hyvin. Luentojen ja tehtävien teko oli hyvässä tasapainossa. Kaikki huipentui harjoittelupääsykokeeseen, jonka koin olevan pääsykokeen kannalta todella hyvää ajankäytön ja substanssin harjoittelua.”

Viime kauden (2020) opettajat saivat kurssilaisilta arvosanaksi (1 - 5 asteikolla) 4,51. Arvioitavana olivat opetuksen valintakoekeskeisyys, kannustavuus sekä asioiden esittämistaito.


9/10 kurssilaisista olisi valmis suosittelemaan kurssia.

Esittely

Hallintotieteitä on mahdollista opiskella Tampereen, Lapin ja Vaasan yliopistoissa. Keväästä 2024 alkaen Tampereen ja Vaasan yliopisto ovat mukana yhteiskuntatieteellisen alan yhteisvalinnassa, joten hakija voi halutessaan hakea samalla kokeella molempien yliopistojen hallintotieteiden koulutusohjelmiin tai muihin yhteiskuntatieteellisen alan hakukohteisiin. 

Eximia valmentaa Tampereen ja Vaasan yliopistojen hallintotieteiden tutkinto-ohjelmiin. Hallintotieteissä suoritetaan ensin kandidaatin tutkinto laaja-alaisessa kandidaattiohjelmassa. Tämän jälkeen opiskelija valitsee maisteriopintojen suuntautumisalakseen yhden seuraavista: hallintotiede, julkisoikeus, julkinen talousjohtaminen, kunta- ja aluejohtaminen tai ympäristöpolitiikka ja aluetiede. Maisteriopinnoissa tarkoitus on syventää osaamista valitussa suuntautumisalassa.

Hallintotieteistä valmistuvilla on hyvät työllisyysnäkymät: hallintotieteistä työllistytään erilaisiin julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin tehtäviin. Hallintotieteiden maisterin koulutus voi avata ovia myös kansainväliselle uralle (EU, kansainväliset järjestöt). Tämän lisäksi uraa voi luoda kunnallisen tai valtiollisen hallinnon parissa. Myös yritykset palkkaavat hallinnon osaajia asiantuntijoiksi, konsulteiksi ja johtajiksi. Opintoihin kuuluu työharjoittelu sekä mahdollisuus ulkomailla opiskeluun.

Opettajat

Hallintotieteiden aamu- ja iltakurssilla opettaa Elina Yli-Liipola. Elina on koulutukseltaan hallintotieteilijä julkisoikeuden pääaineella.

Rahaa takaisin kurssista

Etäopetuskurssit