DI-kurssit

Diplomi-insinööriosastojen valmennuskurssit

Kurssien sisältö

Kevään 2023 valintakokeen sisällössä ei muutoksia!

Valintakokeessa on kaikille pakollinen matematiikan osio (3 tehtävää) sekä keskenään toistensa kanssa valinnaiset:

  • fysiikan (2 tehtävää)
  • kemian (2 tehtävää) ja
  • tekniikan alan luovan ongelmanratkaisun (2 tehtävää) osiot

Näistä valinnaisista tehtävistä hakija saa valita yhteensä 3 tehtävää. 


Kursseillamme valmistaudut valintakokeen kaikkiin osioihin, sillä jokaiseen DI-valmennuskurssiimme kuuluu matematiikan, fysiikan, kemian sekä tekniikan alan luovan ongelmanratkaisun opetus.


 

Diplomi-insinöörialojen valmennuskurssit löydät täältä.

Valintakoetietoja

Me tiedämme, mitä onnistuminen vaatii. Hae yhteisvalinnan kautta opiskelemaan diplomi-insinööriksi!

Diplomi-insinöörien laaja-alainen koulutus tarjoaa monia mielenkiintoisia uramahdollisuuksia tekniikan alalla.

Teknillisiä tieteitä haetaan opiskelemaan yhteisvalinnassa. Yhteisvalinnan piiriin kuuluu yhdeksän yliopistoa: Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Åbo Akademi, Turun yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Vaasan yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto.

DIA-yhteisvalinnassa voit hakea yhteen tai useampaan diplomi-insinöörikoulutuksen yhteisvalinnassa olevaan hakukohteeseen: todistusvalinnassa huomioitavat aineet ja valintakokeet ovat samat kaikissa yliopistoissa, mutta todistusvalinnan kynnysehdot ovat hakukohdekohtaisia.


Hakijamäärät kevät 2023

Hakukohde

Kaikki hakijat

Ensisijaiset hakijat

Aloituspaikat

Sisäänpääsyprosentti*

Aalto yliopisto

10 822

3004

1285

11,87 %

Itä-Suomen yliopisto

285

78

100

35,09 %

Jyväskylän yliopisto

456

102

80

17,54 %

LUT-yliopisto

2670

381

401

15,02 %

Oulun yliopisto

2697

633

529

19,61 %

Tampereen yliopisto

6977

1533

825

11,82 %

Turun yliopisto

2325

376

252

10,84 %

Vaasan yliopisto

741

84

147

19,84 %

Åbo Akademi

360

90

80

22,22 %

*Sisäänpääsyprosentit yliopistoihin kaikkien hakijoiden ja aloituspaikkojen määrän perusteella.

Tekniikan alan koulutuskohtaiset hakijamäärät löydät yliopistojen omilta sivuilta.

 

Kurssikokemuksia

Kurssilaisten kokemuksia aiemmilta vuosilta

Kevät 2022


"Opettaja selitti asiat hyvin ja pysyin todella hyvin tuntien aikataulussa."

"Opettaja selitti asiat selkeästi ja palasi asioihin, joita kurssilaiset kysyivät. Opettaja oli myös todella kannustava, eikä haitannut vaikka vastasi väärin."


Kevät 2021


”Esitysmateriaalit olivat tosi selkeät ja teoriaa oli hyvin helppo seurata.”

”Opettaja valitsi monenlaisia harjoitustehtäviä tunneille, jotka tukivat asian oppimista erittäin hyvin.”

”Pidin todella paljon opettajan tyylistä opettaa! Kannustava ja positiivinen asenne oli koko kurssin ajan. Diat olivat selkeät ja ne olivat sopivan tiivistettyjä, joista pystyy itse nopeasti kertailemaan.”

”[Opettaja] onnistui keskittymään valintakokeeseen ja toi esille pieniä yksityiskohtia, joita valintakokeessa tulee muistaa.”

”Erittäin hyvin kertoi kaiken, eikä olettanut mitään osattavaksi, mikä on tärkeää että kaikesta tulee rutiinia ja muistuu pienimmätkin asiat. Parempaa opetustyyliä/opettajaa harvoin olen tavannut!”

”Opettaja eteni hyvin asiasta toiseen, mutta kertasi myös asioita juuri sopivissa määrin.”

”Sain enemmän itsestäni irti, kun valmistautuminen oli jollain tapaa ohjattua. Sen lisäksi kurssi ja sen materiaalit olivat hyvin laadittuja.”


 



 

Kevät 2023

"Tehtävien käyminen dokukameralla on todella hyvä ja opettavainen tapa. Myös arvostin sitä, että välillä aika loppui kesken, mutta silti käytiin tehtävät huolella läpi!"

"[Opettaja] Kertoi yksityiskohtaisesti kaikista tehtävistä ja opiskeltavista asioista, sekä otti osallistujat hyvin huomioon."

"Pidin siitä, että opettaja laski tehtäviä paperille ja sitä kautta selitti niitä!"




Kevät 2020


"Hyvä valmennuskurssi!"

"Etäkurssi sopi omaan opisleluun ja aikatauluun paremmin kuin kurssi paikan päällä."

"Itseopiskelumateriaalit olivat mahtavia, lähiopetus olisi ollut hyödyllistä mutta se oli mahdotonta tänä keväänä"

"Kurssilla oppi hyvin vastaustavan ja sai vahvistettua laskurutiinia. Tipuin ensimmäisessä vaiheessa huolimattomusvirheen takia, mutta varsinainen koe vaikutti jälkeen päin katsottuna sellaiselta, että olisin saannut hyvät pisteet. Kurssilla nimittäin käytiin tämäntapaisia tehtäviä. Matematiikan opettaja oli huikea ja häneltä oppi paljon!"

"Kurssista oli hyötyä, sain paljon hyvää materiaalia ja tukea, joka lisäsi opiskelumotivaatiota."

"Matematiikan tehtäväpaketit olivat todella iso apu minulle, joten kiitos siitä matematiikan opettajalle. Kurssilla oli mielestäni tarpeeksi materiaalia."

Kauden (2020) opettajat saivat kurssilaisilta arvosanaksi (1 - 5 asteikolla) 4,04. Arvioitavana olivat opetuksen valintakoekeskeisyys, kannustavuus sekä asioiden esittämistaito.

Opettajat

Kursseillamme sinua valmentavat seuraavat opettajat:

Toni Nordlund toimii matematiikan opettajana kevään diplomi-insinöörien etäopetuskurssilla. Toni on Eximian matematiikan valmennuksen konkariopettaja ja on vetänyt DI-valmennusta sekä pitkän matematiikan abikursseja jo kokonaisen vuosikymmenen kaudesta toiseen erinomaisilla opiskelijapalautteilla. Toni on koulutukseltaan valtiotieteen lisensiaatti teoreettisen taloustieteen puolelta. Matematiikan opettajana hänellä on laaja kokemus sekä valmennus- että korkeakoulutasolla. Tonin opetustyyli on dynaaminen ja vuorovaikutteinen. Matemaattisten ilmiöiden selkeä havainnollistaminen, kurssilaisten motivointi ja rohkaisu luoviin ratkaisuihin ovat hänelle keskeisiä tavoitteita.

Santeri Lindberg toimii fysiikan opettajana kevään diplomi-insinöörien etäopetuskurssilla. Santeri on opettanut Eximialla fysiikkaa vuodesta 2014 alkaen mm. diplomi-insinöörien, lääketieteen sekä ammattikorkeakoulujen valintakokeisiin erinomaisella menestyksellä. Tämän lisäksi Santeri on opettanut peruskoulu- ja lukiotasolla matemaattisia aineita ja antanut yksityisopetusta ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin valmistuville. Kurssilla keskitytään erityisesti valintakoetyyppisten tehtävien ja vanhojen valintakoetehtävien ratkaisemiseen. Kysymyksiä saa esittää vapaasti luentojen aikana. Sellaista kuin tyhmä kysymys ei ole olemassakaan, joten Santerilta voi kysyä rohkeasti aina kun aihetta sille tulee.

Maria Koivisto toimii kemian opettajana kevään diplomi-insinöörien etäopetuskurssilla. Maria on tekniikan kandidaatti ja opiskelee neljättä vuotta diplomi-insinööriksi Tampereen yliopistossa pääaineenaan kemia. Näin ollen Marialla on tuoretta ja henkilökohtaista kokemusta diplomi-insinööriksi opiskelusta ja omat kokemukset yliopistoon hakemisesta vielä kirkkaasti muistissa. Kurssilla opetuksen keskiössä on vanhojen valintakoetehtävien ratkaiseminen sekä haastavien kemian aiheiden kertaaminen vahvistaen kemiallista ajattelua ja laskurutiinia. Marialle tärkeintä on se, että jokainen kurssilainen hyötyy kurssista mahdollisimman paljon.

Saitko opiskelupaikan todistusvalinnassa?

Etäopetuskurssit