Kurssien sisältö

Raudanlujalla laskurutiinilla teekkariksi!

Opetus

Diplomi-insinöörin opintoihin hakeville on tarjolla pitkiä kursseja (verkkoabi- ja valmennuskurssi yhdessä) sekä erittäin tehokkaita valmennuskursseja. Pitkät kurssimme alkavat tammikuussa sekä varsinaisten valmennuskurssien opetus huhtikuussa. Opetuksen määrä ja vaikeustaso vaihtelevat eri kursseilla (ks. kurssikuvaukset).


Taso- ja tuta -kursseilla opinnot on suunniteltu juuri omaan lähtötasoosi sopivaksi! Kurssien avulla saat erittäin vankan teoriapohjan ja raudanlujan laskurutiinin valintakoetta varten. Kurssi soveltuu loistavasti päätoimiseen ja tavoitteelliseen opiskelurytmiin, jolla luot erittäin hyvän pohjan valintakokeessa onnistumiselle. Kurssin tavoitteena on hioa jo tasokasta taitoasi vaativampiinkin diplomi-insinööriosastojen fysiikan, kemian ja matematiikan pääsykokeisiin. Kurssilla pääset kertaamaan teoriaa sekä paneutumaan vaativiin asiasisältöihin ja erityisesti hankkimaan vankan laskurutiinin itsellesi. Kurssin starttaa Moodlessa tehtävä matematiikan alkutasokoe, jonka perusteella kurssilaiset jaetaan kahteen ryhmään lähtötasosta riippuen. Kurssin matematiikan opetus onkin suunniteltu juuri omaan lähtötasoosi sopivaksi! Tämä mahdollistaa yksilöllisemmän opetuksen. Aamupäivisin opiskellaan siis matematiikkaa omissa tasoryhmissä, jonka jälkeen opetus jatkuu iltapäivällä fysiikan tai kemia opetuksen osuudella valintasi mukaan.

Pitkillä kursseilla aloitetaan kertaamalla lukion oppimäärät opeteltavista aineista verkkoabikurssien avulla, joiden jälkeen valmennuskursseilla paneudutaan haastavampiin ja valintakokeessa vaaditun osaamisen tasoisiin tehtäviin. Kursseilla järjestetään opetusta sekä päivisin että iltaisin, ja erityisesti pitkät kurssit sopivat mainiosti käytäväksi ylioppilaskirjoitusten lomassa. Valmennuskurssit taas on suunniteltu siten, etteivät ne mene päällekkäin ylioppilaskirjoitusten kanssa.

Ilta- ja aamukursseilla opetetaan lukion pitkää matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa valintakokeen vaatimusten mukaisista kursseista. Kaikilla diplomi-insinööri-kursseilla opetetaan matematiikkaa ja fysiikkaa. Näiden lisäksi kemiaa opetetaan Helsingin Diplomi-insinööri aamu (tasokurssi) ja Diplomi-insinööri Tuta -kursseilla. Oppitunnit koostuvat sekä teoriaopetuksesta että intensiivisistä laskuharjoituksista. Asiantuntevien opettajien johdolla käydään läpi vanhoja valintakokeita ja lasketaan runsaasti erityyppisiä valintakoetehtäviä. Hyödyllisimmäksi kurssilaisemme ovat kokeneet valintakoevaatimusten ymmärtämisen sekä raudanlujan laskurutiinin muodostumisen.

Tervetuloa mukaan!

Kurssimateriaali

Kaikkiin valmennuskursseihimme kuuluu Eximian oma teoria- ja tehtävämateriaali, joka on aina uusimpien valintakoevaatimusten mukainen ja alan asiantuntijoiden laatima.

Materiaali sisältää:

 • sähköiset valmentautumisohjeet
 • DI-osastoille valmentavan matematiikan materiaalin, joka sisältää teoriakoosteen lukion pitkästä matematiikasta ja paljon erilaisia tehtäviä malliratkaisuineen
 • matematiikan valintakoetyyppiset tehtävät malliratkaisuineen
 • DI-osastoille valmentavan fysiikan/kemian materiaalin, joka sisältää teoriakoosteen lukion pitkästä fysiikasta/kemiasta ja paljon erilaisia tehtäviä malliratkaisuineen
 • fysiikan/kemian valintakoetyyppiset tehtävät malliratkaisuineen

HUOM. Pitkille kursseille osallistuvat saavat myös abimateriaalit fysiikasta sekä pitkästä matematiikasta.

Kurssimateriaali jaetaan ensimmäisellä kurssikerralla. Pitkille kursseille osallistuvat saavat abimateriaalit tammikuun alussa.

Voit ostaa kurssimateriaalin myös erikseen itseopiskelupakettina täältä.


Kokeet ja kertaus

Harjoituspääsykoe

Harjoituspääsykokeessa testaat taitosi ennen todellista valintakoetilannetta. Harjoituspääsykoe laaditaan, toteutetaan ja arvioidaan valintakokeen tapaan. Harjoituspääsykokeen aikana tulet tutuksi valintakokeeseen liittyvän paineen kanssa ja opit hallitsemaan ajankäyttöäsi. Näin saat todellista harjoitusta ja rutiinia varsinaiseen valintakokeeseen. Samalla voit verrata osaamistasi suhteessa muihin pyrkijöihin ja aikaisempien vuosien pisterajoihin.

Kertaus

Kertauksesta haet hyvän henkisen latauksen ja viimeiset vinkit valintakokeeseen. Kertauksessa käydään läpi opettajan johdolla harjoituspääsykokeenkysymykset ja kerrataan valintakoealueen keskeisimmät asiat. Samalla sinulla on vielä mahdollisuus kysyä opettajalta mieltäsi askarruttavista asioista. Tavoitteena on saavuttaa hyvä vire ja varmuus valintakokeeseen.

Voit ostaa harjoituspääsykokeen ja kertauksen myös erillisenä pakettina täältä. 

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristön kautta pääset aloittamaan ohjatun valmentautumisen jo ennen kurssia, ja se on tukenasi koko valmentautumisprosessisi ajan.

Moodle sisältää muun muassa

 • tietoa valintakokeesta ja ohjeita oikeaoppiseen valmentautumiseen
 • "Uutiset" -palstan, josta seuraat ajankohtaisia asioita ja kurssin tapahtumia
 • alkutasokokeen
 • opettajien esittelyviestit
 • opettajien opetusmateriaalit
 • tuntitehtäviä ja malliratkaisuja.

Saat oman kurssiavaimesi Moodleen asiakaspalvelustamme tai ensimmäisen laskusi mukana. Moodle on käytössäsi koko kurssin ajan.