Kurssien sisältö

Miksi biotieteiden valmennuskurssille?

Biotieteiden valintakokeessa tulee hallita lukion biologia ja kemia hyvin, ja tietoa pitää lisäksi osata soveltaa alojen välillä. Tampereen yliopistoon on lukion oppimäärien lisäksi vaatimuksena solubiologian ja -kemian kirja. Valintakokeessa menestyminen edellyttää asioiden perusteellisen hallinnan lisäksi sitä, että vastauksessa tiedot on jäsennelty ja perusteltu selkeästi. Valmennuskurssin luennoilla perehdytään vaadittavaan vastaustekniikkaan.

Biotieteiden valmennuskursseilla paneudutaan biologiaan ja kemiaan nimenomaan valintakokeen näkökulmasta. Kursseilla painotetaan ihmiskehon ja luonnon biologiaa solu- ja molekyylitasolla. Kemiassa perehdytään orgaaniseen kemiaan ja erilaisissa biosysteemeissä tapahtuviin kemian ilmiöihin.

Kurssin lopuksi pääset vielä testaamaan osaamistasi valintakoetta simuloivassa harjoituspääsykokeessa, josta saat vielä palautetta kurssin päättävässä kertauksessa.

Biotieteiden valmennuskurssit soveltuvat Molekyylibiotieteiden koulutusohjelmaan Helsingin yliopistoon, Biolääketieteen koulutusohjelmaan Turun ja Itä-Suomen yliopistoon (Kuopio) ja Bioteknologian koulutusohjelmaan Tampereelle. Kurssien painotusalueet vaihtelevat hieman hakukohteen perusteella, mutta suurilta osin kurssien sisällöt ovat samat.

Biotieteiden kurssit sisältävät lähiopetuksen lisäksi verkko-oppimisympäristö Moodlen, jonka saat käyttöösi varaamisen jälkeen seuraavana arkipäivänä.

Kokeet ja kertaus

Biotieteiden kursseihin kuuluu valintakoetta simuloiva harjoituspääsykoe. Kysymykset laaditaan siten että ne vastaisivat mahdollisimman tarkasti valintakoetyyppisiä kysymyksiä. Lisäksi kurssin aikana pidetään pienempiä pistokokeita ja testejä.

Kertauksesta haet hyvän henkisen latauksen ja viimeiset vinkit valintakokeeseen. Kertaustilaisuudessa käydään läpi harjoituspääsykoe ja kerrataan keskeisimmät valintakoealueen asiat. Samalla sinulla on mahdollisuus kysyä opettajalta, jos jokin asia on jäänyt askarruttamaan. Tavoitteena on saavuttaa hyvä vire ja varmuus valintakokeeseen. Kertaus järjestetään erikseen biologiasta ja kemiasta.

Voit ostaa harjoituspääsykokeen ja kertauksen myös erillisenä pakettina täältä.

Kurssimateriaalit

Kaikkiin valmennuskursseihimme kuuluu Eximian oma teoria- ja tehtävämateriaali, joka on aina uusimpien valintakoevaatimusten mukainen ja alan asiantuntijoiden laatima. Kurssimateriaali jaetaan ensimmäisellä kurssikerralla.

Painettu materiaali sisältää
- teoria- ja tehtävätiivistelmän biologiasta
- teoria- ja tehtävätiivistelmän kemiasta

Voit ostaa itseopiskelumateriaalin myös erikseen TÄÄLTÄ!

Moodle verkko-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristön kautta pääset aloittamaan valmentautumisen heti kurssi-ilmoittautumisesi jälkeen ja se on käytössäsi koko valmentautumisprosessisi ajan.

Moodle sisältää:
  • Valmentautumisohjeet
  • Opettajien tervehdykset
  • Uutiset-palstan, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
  • Kurssiaikataulun
  • Ennakkotehtävät kaksi viikkoa ennen kurssin alkua
  • Opettajien tunneilla käyttämät luentomateriaalit
  • Opettajien laatimat tuntitehtävät ja niiden ratkaisut
  • Yleisen keskustelualueen ja alakohtaiset keskustelualueet, jossa voit kysyä apua opettajilta ja olla yhteydessä kurssikavereihisi

Pääset kirjautumaan Moodleen pian kurssivarauksen tehtyäsi sähköpostiisi lähetettävillä Moodle-tunnuksilla.