Miia de Madrid

Holaa! Siitä on nyt vierähtänyt puoltoista kuukautta, kun saavuin Madridiin koko elämä kahteen matkalaukkuun ja reilu 50 kiloon ahdettuna. Näiden viikkojen aikana on kerennyt tapahtumaan kaikenlaista, ja pää on ollu välillä aika pyörällä!

Opiskelemaan espanjaan

Koulu on vaatinut kielen takia paljon aikaa ja energiaa, ja helpolla ei ole päästy. Olen ainut ulkomaalainen meidän luokalla. Täällä lukio kestää kuulemma vain kaks vuotta, jonka jälkeen on tapana jatkaa suoraan jatko-opintoihin. Suurin osa meidän luokkalaisista onkin vasta 17-vuotiaita. Mulla on tää ensimmäinen trimesteri tosi helppo, ja hyvä niin. Kolmessa kurssissakin on ollu tekemistä, ja kun siihen lisätään päälle kaikkien muiden asioiden hoitaminen matkakorteista ja puhelinliittymistä kämpän etsintään, on hommaa riittänyt. Anatomian tunneilla meinaa välillä usko loppua kielen suhteen, kun aiheena on esim. lihasten sidekudoskalvot tai selkäydinhermot, mutta mielenkiintosta ainakin on! Tammikuussa alkavassa trimesterissä onkin jo sitten viisi kurssia, eli hommia saa painaa enemmän. Iisimpi alotus oli kyllä paikallaan! :)

Yliopistoon espanjaan

Koulun lisäksi oon ehtinyt myös nautiskella Madridin kauniista arkkitehtuurista, supersuloisista kahviloista, yöelämästä sekä suurkaupungin eläväisestä tunnelmasta. Tykkään asua vähän kauempana keskustasta pienemmässä kaupunginosassa, koska silloin keskustan viehätys ja taianomaisuus pysyy yllä, eikä siitä tule arkista ja itsestäänselvää. Lisäksi opiskelujenkin kannalta on parempi asua rauhallisemmalla alueella lähellä kampusta, jolloin saa hoidettua yliopistojuttuja paremmalla motivaatiolla. Kahden välivuoden jälkeen kyllä menee hetki, ennen kuin saa kunnolla kiinni opiskelurytmistä ja tottuu siihen, kuinka paljon hommia tää opiskelu vaatiikaan. Joka tapauksessa rakastan opiskella espanjaksi, enkä vaihtaisi tätä suomiversioon vaikka maksettaisiin.

Espanjaan yliopistoon

Viime viikolla sain ensimmäisen suomivieraani tänne, kun ystäväni Ida tuli viettämään syyslomaa mun luokse Madridiin. Vietettiin pari päivää aamusta iltaan kierrellen keskustaa ympäriinsä ja vaan nautittiin siitä kaikesta, mitä tää kaupunki kätkee sisäänsä. Viiden päivän visiitti teki mullekin tosi hyvää! Meillä alkaa ensimmäinen loma vasta aatonaattona, eli pieni hengähdystauko kaiken keskellä oli erittäin tervetullut. Sai itsekin nauttia tästä kaupungista täysillä ja unohtaa koulujutut hetkeksi.

ulkomaille yliopistoon

Sunnuntaina muutimme kämppikseni Karoliinan kanssa vihdoin pidempiaikaisempaan asuntoon tämän kaupunginosan keskustaan. Asumme nyt siis viiden hengen kommuunissa, jossa kaikilla on omat makkarit. Ainakin tähän asti on hyvä fiilis tästä paikasta, ja täällä olisikin tarkotus majailla ensi kesään asti. Nää kommuunit on siinä mielessä hyvä vaihtoehto kämpäksi, että kaikki kulut kuuluu nettiä myöten vuokraan, ja meillä käy siivooja kahdesti viikossa. Bussipysäkille ja kauppaan on muutaman minuutin kävelymatkat ja koululle menee bussilla noin 10 minuuttia. Hyvällä paikalla siis olemme!

Viikonloppuna oli vielä 20 astetta lämmintä ja aurinkoa siniseltä taivaalta, mut kyllä täälläkin alkaa jo syksy näkymään. Välillä on sateisia päiviä ja puiden lehdet keltaisia. Toisaalta ei haittaa yhtään, tuleepahan ainakin keskityttyä paremmin opiskeluihin, kun illat alkaa pikkuhiljaa pimenemään. Kyllä tää Madrid tuntuu jo ihan kodilta :)
Miia lähtee opiskelemaan Universidad Europea de Madridiin


Universidad Europea de Madridiin opiskelemaan

Moikka!

Mun nimi on Miia ja olen 21-vuotias energiapakkaus Kotkasta. Olen teinistä asti halunnut muuttaa ulkomaille, ja nyt voin onnesta soikeena kertoa, että muutan pian Madridiin! Mulla alkaa siis opiskelut Universidad Europea de Madridissa alle kuukauden päästä, eli viimeiset Suomi-viikot on nyt käsillä. Sain reilu vuosi sitten kuulla päässeeni sisään, ja päätin lykätä opintojen aloittamista vuodella. Nyt on hyvin kerennyt reissata, tehdä paljon töitä ja valmistautua henkisesti lähtöön.
 
 
Tähän menessä olen mm. maksanut koulun ensimmäiset maksut (File Opening Fees ym), varannut lennot sekä Madridiin että jouluksi paluulennon Suomeen, hankkinut kaksi ISOA matkalaukkua, lähettänyt Kelaan kasan hakemuksia ja liitteitä, valinnut valinnaisaineet ensimmäiselle vuodelle sekä tyhjentänyt vaatekaapin kaikesta turhasta. Nyt on jopa varmistunut kämppä ekalle viikolle, joten suurimmat stressitekijät on hanskassa! Vielä pitäisi suorittaa koepakkaus ja hankkia kakkospuhelin toisen maan liittymää varten. Varsinainen asioiden selvittely ja paperisotahan alkaa vasta Madridissa koulun alkaessa, mutta mitä enemmän saa hoidettua asioita etukäteen, sen parempi.
 

Muutan siis asumaan suomalaisen tytön kanssa, joka on itseasiassa tulossa samaan kouluun, mutta eri alalle. Hän lähtee lukemaan matkailualaa, kun mulla taas on urheilutieteet. Tutustuttiin heinäkuussa HeiHei! Study & Travelin lähtöorientaatioillassa, ja nyt meistä tulee kämppiksiä 😀 Huippua! Varsinainen kämpän metsästys alkaa vasta paikan päällä Madridissa. Suomesta käsin kun on vähän hankalaa ja ennen kaikkea epävarmaa selvitellä ja maksella asuntojuttuja. Mun mielestä fiksuinta on mennä ihan paikan päälle tsekkaamaan asunto ja lukea vuokrasoppari suurennuslasi kädessä ennen kuin maksaa takuuvuokria ym. mihinkään. Samalla näkee vähän miltä tuleva vuokraisäntä/emäntä vaikuttaa, ja voi sitten muuttaa luottavaisin mielin. Jännä fiilis, kun ei ole hajuakaan, millaisessa paikassa sitä seuraavat kuukaudet tulee asumaan!
 
 
Multa kysytään tosi usein, että ”joko jännittää lähtö?” Ei jännitä. Olen tehnyt koko kesän kolmea työtä, eli mulla ei juuri ole ollut aikaa jännittää tai stressata koko juttua. Toki sen koko ajan tiedostaa, että THE DAY lähenee kovaa vauhtia, mutta ei sitä varsinaisesti vielä ymmärrä. Varmaan sitä perillä sitten vaan toteaa, että täällä sitä nyt ollaan. Ja niinhän se meneekin, että elämä siitä rakentuu pala palalta. Arki on aina arkea, myös ulkomailla.
 
Yksi ihana asia, mikä jollain lailla konkretisoi mulle tulossa olevaa elämänmuutosta, oli läksiäiset. Mun hyvä ystävä on lähdössä Lontooseen tanssikouluun, ja pidettiinkin yhteisläksiäiset meidän lukioajan ystäville Kuopiossa hänen vanhempiensa kotona. Ilta oli ihan mieletön! Oli huippua nähdä pitkästä aikaa kaikkia ”kaukana” asuvia ystäviä ja samalla yhdessä fiilistellä edessä häämöttävää lähtöä. Mulla on itseasiassa useampikin ystävä lähdössä syksyn/talven aikana pidemmäksi aikaa reissuun. Ihanaa, kun voi jakaa näitä fiiliksiä muille samassa tilanteessa oleville.
 

Universidad Europea de Madridiin opiskelemaan

Näiden viimeisten viikkojen aikana on töiden lisäksi luvassa pakkailua, siivoilua, ystävien kanssa hengailua sekä nauttimista Suomesta ja kaikesta siitä, mitä ulkomailla asuessa tulee ikävä. Aion syödä paljon ruisleipää ja Fazerin sinistä, lenkkeillä koiran kanssa lempparilenkkireitit sekä käydä työpaikallani (kuntosali) jumpilla. Tää ensimmäinen pätkä Espanjassa on tosin melko lyhyt, sillä tulen jo jouluksi lomalle Suomeen. Joka tapauksessa edessä on iso, haastava ja mieletön elämänmuutos, ja intopinkeänä odotan, mitä se tuo tullessaan :) Seuraavalla kerralla siis fiiliksiä paikan päältä Madridista!
 

-Miia

Opiskelupaikkoja ulkomailla

Ilmoittaudu hakijaksi

Hae opiskelemaan ulkomailla

Perushaku
Takuuhaku