University of Veterinary Medicine Budapest

University of Veterinary Medicine Budapest

Budapest, Unkari

University of Veterinary Medicine (UVMB) on Unkarin ainoa ja Euroopan vanhimpiin eläinlääketieteeseen erikoistuneita julkisia yliopistoja, joka on perustettu vuonna 1787 ja toiminut itsenäisesti vuodesta 1960. Noin tuhannen opiskelijan yliopistossa opintonsa aloittaa vuosittain noin 340 uutta opiskelijaa, joista noin 120 aloittaa englanninkielisessä opinto-ohjelmassa.


Opiskelu University of Veterinary Medicine Budapestissä


Eläinlääkärin koulutus kestää 5,5 vuotta, josta viimeinen lukukausi suoritetaan harjoitteluna. Ensimmäisen kahden vuoden aikana keskitytään teoreettisiin opintoihin, joihin kuuluu esimerkiksi anatomian, kemian, fysiikan, eläintieteen, fysiologian ja biokemian opinnot. Kolmannesta vuodesta eteenpäin hyödynnetään edeltäviä opintoja sekä teorian että käytännön tasolla. Opintosuunnitelmaan kuuluu muun muassa toksikologiaa, mikrobiologiaa, patologiaa, farmakologiaa, ravitsemustieteitä ja muita eläinlääketieteen tutkimukseen liittyviä oppiaineita. UVMB:ssä opiskelu on mahdollista englannin lisäksi kokonaan myös unkariksi tai saksaksi.

UVMB:ssä voi suorittaa seuraavat tutkinnot:
  • Doctor of Veterinary Medicine (D.V.M.)
  • Philosophiae Doctor in Veterinary Sciences (PhD)
  • Bachelor of Science in Biology (BSc)
  • Master of Science in Biology (MSc)
Kuva: University of Veterinary Medicine Budapest

Unkari on EU-maa, jonka ansiosta UVMB:ssä suoritetut tutkinnot on laajalti tunnustettu muiden EU-maiden lisäksi myös muualla maailmassa. European Association of Establishments for Veterinary Education (E.A.E.V.E) ja Federation of Veterinarians of Europe (F.V.E.) ovat myös kansainvälisesti akkreditoineet UVB:n tarjoaman eläinlääkärin koulutuksen.Kuva: University of Veterinary Medicine Budapest

Unkarin ainoana eläinlääketieteellisenä yliopistona UVMB on keskittynyt opiskelijoidensa kansainvälistymisen tukemiseen. EU-jäsenvaltioissa opiskelevat voivat suorittaa vaihto-opiskelulukukauden jossakin yliopiston yhteistyöyliopistoista tai työharjoitteluperiodinsa jossakin toisessa EU-maassa. Lisäksi UVMB:llä on useita kahdenvälisiä sopimuksia yliopistojen kanssa Euroopassa, Aasiassa, Yhdysvalloissa ja Afrikassa. Vaihto-opiskelua ja työharjoittelua varten voi hakea Erasmus-apurahaa ja muita stipendejä, jotka tukevat menestymistä opinnoissa.

Budapest

Euroopan kauneimpiin pääkaupunkeihin kuuluva Budapest on Itä- ja Keski-Euroopan helmi. Forbesin listan mukaan se on seitsemänneksi idyllisin asuinkaupunki Euroopassa, ja kaupungin keskusta-alue Tonavajoen rannalla on tunnustettu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi. Useiden nähtävyyksien ja museoiden lisäksi nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä Budapest tarjoaa monipuolisen kulttuuritarjonnan useine oopperoineen ja festivaaleineen. Kaupunki on myös panostanut ympäristöystävälliseen liikkumiseen – pyöräilyteitä on rakennettu jo 180 kilometrin verran!


Ilmoittaudu hakijaksi

Hae opiskelemaan ulkomailla

Perushaku
Takuuhaku