Riga Stradins - Medicine

Riga Stradins - Medicine

Riika, Latvia

Riga Stradiņš University on julkinen lääketieteisiin ja terveysaloihin keskittyvä yliopisto Riikassa. Tässä 7772 opiskeijan yliopistossa voit opiskella mm. lääketiedettä, hammaslääketiedettä, farmasiaa, fysioterapiaa, audiologiaa, puheterapiaa ja ravitsemustieteitä.

Riga Stradiņš on  kansainvälisesti painottunut yliopisto ja esimerkiksi lääketieteen laitoksen opiskelijoista jopa 54% on ulkomaalaisia. RSU tarjoaa opiskelijalle korkealaatuista opetusta lääketieteiden saralta opettaen analyyttiseen ja kriittiseen ajatteluun uusinta teknologiaa hyödyntäen. RSU:n tutkinnot ovat EU:ssa tunnustettuja, joten ne tarjoavat mahdollisuuden työskennellä lääkärinä missä tahansa Euroopan maassa valmistumisen jälkeen. Opiskelijat tuottavat jopa yli 200 lääketieteellistä julkaisua vuosittain.

Opiskelu Riga Stradiņšissa

Riga Stradiņšissa opiskellaan teoreettisia aineita luennoilla sekä harjoitellaan hyvin pienissä (max. 10 hlön) ryhmissä. RSU:n yhteyteen on perustettu Medical Education Technology Centre, jossa lääketieteen opiskelijat pääsevät harjoittelemaan taitojaan uusinta teknologiaa käyttäen. Jo toisesta opiskeluvuodesta lähtien harjoitellaan erilaisilla simulaattoreilla, kuten SimMan ja SimMomilla. Näin opiskelijoilla on käytännön kokemusta jo hyvin aikaisessa vaiheessa, paljon ennen varsinaisten potilaiden kanssa harjoittelua. Opiskelijat opettelevat simulaattoreilla muun muassa ruiskeiden antamista, haavojen ompelua sekä monimutkaisempia asioita, kuten ultraäänitutkimuksia tai endoskooppisia operaatiota.

Myös hammaslääketieteiden opiskelijoille on tarjolla huippuluokan teknologiaa opiskelun helpottamiseksi. He pääsevät ensimmäisestä vuodesta lähtien hyödyntämään mm. 3D –simulattoreita ja tekopäitä teoreettisempien anatomian, biokemina ja mikrobiologian luentojen rinnalla.

Lääketieteen opinnot ulkomailla

RSU kuuluu Erasmus-verkostoon, joten opiskelija voi lähteä vaihtoon halutessaan. Erasmus-vaihtoon saa apurahan

Tutkinnot

Lääketieteelliset opinnot 

Kandidaatin tutkinnot kuntoutuksen alalta

Maisteritasolta opintoja löytyy fysioterapiasta, puheterapiasta, ravintsemustieteistä, taideterapiasta, terveystieteistäsosiaalityöstä ja kansainvälisistä suhteistaLue lisää.

Jatko-opinnot

Lääketieteen opintoja voi RSU:ssa jatkaa erikoistuen johonkin lukuisista aiheista. Lisäksi RSU:sta löytyy tohtorin tutkintoja lääketieteen tai farmasian osalta.

 

Riika

Riika on Latvian pääkaupunki ja väkiluvultaan Baltian maiden suurin kaupunki. Riiassa sekoittuvat mielenkiintoisella tavalla latvialaiset, saksalaiset ja venäläiset vaikutteet. Riialla on monta lempinimeä: pikku-Pariisi, pohjoisen Pariisi ja Baltian Praha. Riian kaupunkikuvalle on tunnusomaista lukuisten, historiallisesti arvokkaiden kirkkojen tornit. Riika tarjoaa monipuolisesti koettavaa: historiallinen vanhakaupunki, eloisa kahvilakulttuuri, lukuisat museot, taiteen ystäville ooppera ja galleriat, shoppaajille pienet putiikit, suuri keskustori ja ostoskeskukset.


Ilmoittaudu hakijaksi

Hae opiskelemaan ulkomailla

Perushaku
Takuuhaku