Fysiikan abikurssien sisältö

Mitä fysiikan abikurssit sisältävät?

Fysiikan abikurssilla kertaat tehokkaasti lukion fysiikan laajanoppimäärän. Kurssilla huomioidaan kaiken tasoiset oppijat ja se soveltuu siksi kaikille reaalikokeessa fysiikan kysymyksiin vastaaville. Kurssilla käydään läpi kaikki keskeisimmät lukion fysiikan osa-alueet asiantuntevan opettajan johdolla ja tehdään paljon eri tasoisia ylioppilaskokeissa esiintyviä tehtäviä, kuten laskennallisia ongelmanratkaisutehtäviä sekä sanallisia perustelu- ja esseetehtäviä. Verkkokurssilaisena saat monipuoliset materiaalit, joiden avulla voit itsenäisesti opiskella kaikki nämä asiat Moodlen kautta.

Kaikkiin fysiikan abikursseihin kuuluu fysiikan abimateriaali, joka toimitetaan kurssilaisille painettuna versiona. Materiaalissa on kattava tiivistelmä teoriasta ja runsas määrä tehtäviä malliratkaisuineen. Lisäksi kurssilaisille kuuluu Moodle verkko-oppimisympäristö, josta löytyy monipuoliset sähköiset opiskelumateriaalit itsenäiseen harjoitteluun ja kertaamiseen. Asiantuntevat opettajamme ovat kurssilaisten tukena kurssin alusta kirjoituksiin saakka myös verkon välityksellä.

Abimateriaalit ja opetusvideot päivitetään uuden OPS:in mukaisiksi kesän 2018 aikana.


Verkko-oppimisympäristö Moodle:

- Vinkit ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen
- Ohjeet lukusuunnitelman tekemiseen ja lukusuunnitelmapohja
- Luentotallenteet lähiopetuksesta Helsingin fysiikan abikurssilta keväältä 2018
- Verkko-opintoja varten tuotetut opetusvideot fysiikan lukion oppimäärästä
- Fysiikan yo-kirjoituksiin valmistavan harjoituskokeen

- Yleisen keskustelualueen, jossa voit olla keskustella kurssin opettajan ja muiden kurssilaisten kanssa
- Uutiset-palstan, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
- Kurssiaikataulun ja paikkaohjeet (verkko-kurssia lukuun ottamatta)
- Ennakkotehtävät 


Tunnukset Moodleen tulee sähköpostitse tilauksen jälkeen seuraavana arkipäivänä ja oppimisympäristö on auki ylioppilaskirjoituksiin saakka.

Opetusvideot

Verkko-opintoja varten tuotetuilla opetusvideoilla käydään läpi lukion oppimäärä (FY1-FY7) fysiikasta. Opetusvideot ovat noin 10-20 minuutin pituisia ja jokaisesta kurssista on aihealueittain tehdyt videot. Videoilla käydään läpi keskeisimmät teoriat ja niihin liittyvä harjoitustehtävä, joka havainnollistetaan useimmiten dokumenttikameran avulla. Opetusvideot pävitetään kesän 2018 aikana uuden OPS:in mukaisiksi.

Luentotallenteet

Luentotallenteet on kuvattu Helsingin fysiikan abikurssilta keväällä 2018. Luentotallenteilla näkyy opetettava dia ja kuuluu opettajan ääni. Tallenteisiin sisältyy mahdollisesti harjoituksia tai esimerkkejä dokumenttikameran avulla esitettynä. Luennot ovat siis tallennettu suoraan lähiopetuskurssin opetuksesta. Luentotallenteet löytyvät valmiina Moodlesta.