Biologian abikurssien sisältö


Mitä biologian abikurssit sisältävät?

Biologian kurssilla kertaat tehokkaasti lukion biologian laajan oppimäärän. Kurssilla huomioidaan kaiken tasoiset oppijat ja se soveltuu kaikille reaalikokeessa biologian kysymyksiin vastaaville. Kurssilla painotetaan biologian peruskäsitteiden hallintaa, pyritään ymmärtämään elävän luonnon vuorovaikutusushteita ja rakenteita sekä hiotaan taitoja selittää biologian ilmiöitä aina solutasolta ekosysteemiin. Kurssilla tehdään paljon ylioppilaskokeissa esiintyviä tehtäviä, kuten käsitteenmäärittely-, nimeämis- ja esseetehtäviä. Verkkokurssilaisena saat monipuoliset materiaalit, joiden avulla voit itsenäisesti opiskella kaikki nämä asiat.

Kaikkiin biologian abikursseihin kuuluu biologian abimateriaali, joka toimitetaan kurssilaisille painettuna versiona. Materiaalissa on kattava tiivistelmä teoriasta ja runsas määrä tehtäviä malliratkaisuineen. Lisäksi kurssilaisille kuuluu Moodle verkko-oppimisympäristö, josta löytyy monipuoliset sähköiset opiskelumateriaalit itsenäiseen harjoitteluun ja kertaamiseen. Moodlesta löytyvät myös selkeästi jäsennellyt biologian opetusvideot, jotka julkaistaan vuodenvaihteesta alkaen. Asiantuntevat opettajamme ovat kurssilaisten tukena kurssin alusta kirjoituksiin saakka myös verkon välityksellä.


Verkko-oppimisympäristö Moodle:


- Vinkit ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen
- Ohjeet lukusuunnitelman tekemiseen ja lukusuunnitelmapohja
- Luentotallenteet lähiopetuksesta Helsingin biologian abikurssilta
- Verkko-opintoja varten tuotetut opetusvideot biologian lukion oppimäärästä
- Biologian yo-kirjoituksiin valmistavan sähköisen harjoituskokeen
- Yleisen keskustelualueen, jossa voit keskustella kurssin opettajan ja muiden kurssilaisten kanssa
- Opettajan tervehdyksen
- Uutiset-palstan, jolla tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja muutoksista kurssilla
- Kurssiaikataulun ja paikkaohjeet (verkko-kurssia lukuun ottamatta)
- Ennakkotehtävät kaksi viikkoa ennen kurssin alkua

Tunnukset Moodleen tulevat sähköpostitse tilauksen jälkeen seuraavana arkipäivänä ja oppimisympäristö on auki ylioppilaskirjoituksiin saakka.

Opetusvideot


Verkko-opintoja varten tuotetuilla opetusvideoilla käydään läpi lukion oppimäärä (BI1-BI5) biologiasta. Opetusvideot ovat noin 10-20 minuutin pituisia ja jokaisesta kurssista on aihealueittain tehdyt videot. Videoilla käydään läpi keskeisimmät teoriat ja niihin liittyvä harjoitustehtävä. Opetusvideot tulevat Moodleen vähitellen niiden valmistuttua, kuitenkin viimeistään vuoden vaihteesta alkaen.

Luentotallenteet


Luentotallenteet kuvataan Helsingin biologian abikurssilta syksyllä 2017. Luentotallenteilla näkyy opetettava dia ja kuuluu opettajan ääni. Tallenteisiin sisältyy mahdollisesti harjoituksia tai esimerkkejä dokumenttikameran avulla esitettynä. Luennot ovat siis tallennettu suoraan lähiopetuskurssin opetuksesta. Luentotallenteet syksyn abikurssilta ovat Moodlessa saatavilla kokonaisuudessaan heti kurssille ilmoittautuessasi.